CTE Genel Müdürü: "Denetimli Serbestlik infazın geleceğidir"

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından bu sene 11’incisi düzenlenen Denetimli Serbestlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’ın katılımıyla Antalya’da yapıldı.

CTE Genel Müdürü: "Denetimli Serbestlik infazın geleceğidir"
Editör: adalet.tv
22 Ekim 2024 - 09:51
CTE Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, denetimli serbestlik hizmetlerinin infazın geleceğinde önemli bir figür haline geleceğini dile getirerek; “Denetimli serbestlik alanı hakkında 2005 yılından beri "infazın geleceği" olduğunu söylüyoruz. Bizim yaklaşımımız, denetimli serbestliğin infazın geleceği olduğudur. Bugün ya da yarın infaz süreçleri, denetimli serbestlik üzerinden yürütülecektir. Bunu yaparken de teknolojinin sunduğu imkanlardan en üst düzeyde faydalanmak zorundayız. Hatta bana göre, gelecekte ceza infaz kurumları tamamen ortadan kalkacaktır. Bu bir vizyondur. Teknolojinin sağladığı imkanlarla özgürlüğü kısıtlama cezaları uygulanacaktır çünkü teknoloji bunu mümkün kılıyor. Şu anda elektronik kelepçeyle yürüttüğümüz bu çalışmalar, kısa zamanda, hepinizin bildiği Biosis ile daha kapsamlı ve geniş alanlara yayılacak bir sisteme dönüşecektir. Dolayısıyla dijital sistemleri denetimli serbestlikte etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz ve bu sistemleri geliştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Teknolojinin gelecekte hangi alanlarda daha farklı imkanlar sunabileceğini de hep birlikte değerlendireceğiz.” dedi.

Genel Müdür Yıldırım son olarak; “Sayın Cumhurbaşkanımızın dün açıkladığı bazı konular ve Adalet Bakanımızın ifade ettiği hususlar çerçevesinde, denetimli serbestlik alanında önümüzdeki süreçte birtakım değişikliklere gideceğiz. Bu revizyonları, siz değerli yöneticilerimizin alandaki etkinlikleriyle en iyi şekilde, süratle ve başarıyla uygulayacağımızdan hiç şüphemiz yok. Ayrıca, özellikle genel müdürlükle olan ilişkilerinizi yoğun bir şekilde sürdürmenizi istiyoruz. İki gün sürecek bu toplantının, denetimli serbestlik sistemimize büyük katkı sağlayacağından da eminim. Toplantıya çeşitli yerlerden katılan kıymetli müdürlerimiz arasındaki görüş alışverişinin çok değerli olduğunu biliyorum. Birbirimizden tecrübe aktarımı suretiyle faydalanacağımız alanlar mevcut. Bu süreç boyunca, arkadaşlarımız sizlerle yakından ilgilenecek, sizler de birbirinizle temas halinde olacaksınız. Her türlü probleminizi burada bulunan genel müdürlük yetkililerine iletebilirsiniz, iletişim içinde olacağız. Burada olmanın anlamı da bu. Bu vesileyle, bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı'na teşekkür ediyorum. Toplantının verimli ve yararlı geçmesini temenni eder, hepinizi saygıyla selamlarım.” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

11. Denetimli Serbestlik Değerlendirme Toplantısına; Genel Müdür Yardımcıları Fatih Güngör ile Banu Demirci Altay, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Antalya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar, Antalya Başsavcı Vekili Adnan Tabar, Bölge Adliyesi Başkanı Orhan Özdemir, Elmalı Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Alpdündar, Kontrolörler Kurulu Başkanı Yusuf Kenan Çağlar, tetkik hakimleri ve denetimli serbestlik müdürleri katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum