CTE Genel Müdürü CEKUT adına AFAD ile görüştü

CTE Genel Müdürü CEKUT için AFAD ile görüşme gerçekleştirdi.

CTE Genel Müdürü CEKUT adına AFAD ile görüştü
Editör: adalet.tv
19 Temmuz 2024 - 12:47
Ülkemizin önde gelen arama kurtarma birimlerinden olan ve tamamen ceza infaz kurumu personelinden oluşan CEKUT'un saha hakimiyeti genişliyor.

CEKUT adına AFAD ile görüşme gerçekleştiren CTE Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, AFAD Başkanı Okay Memiş'i ziyaret etti. Görüşmede; CEKUT ekiplerinin eğitimi, ceza infaz kurumlarına deprem konteyneri yerleştirilmesi ile AFAD faaliyetlerinde açık ceza infaz kurumu hükümlülerinden yararlanılması konuları ele alındığı öğrenildi.

CEKUT 2018 YILINDA KURULDU

Temelleri 2018 yılında atılan CEKUT’un kapasitesinin güçlendirilmesi ve modernize edilmesi amacıyla 2020 yılında çalışmalar başlatıldı. CEKUT ekipleri, Adana, Afyonkarahisar, Aliağa, Erzurum, Maltepe, Silivri ve Sincan’da bulunan açık ceza infaz kurumları bünyesinde teşkilatlandırıldı.

Bu kapsamda, ceza infaz kurumu personeli ve arama-kurtarma konularında tecrübe sahibi kurum temsilcilerinin katılımı ile 2021 yılı Şubat ayında Ankara’da “CEKUT Gelişim ve Eğitim Değerlendirme Odak Grup Çalıştayı” gerçekleştirdi. Bu çalıştaydaki değerlendirmeler doğrultusunda yol haritası belirlendi.

2021 yılı Nisan ayında Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile AFAD Yönetimi Başkanlığı arasında “Afet ve Acil Durum Faaliyetlerine İlişkin İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Son olarak, CEKUT ekipleri İzmir ve Ankara’da AFAD Yönetimi Başkanlığının desteği ile zorlu eğitimlerden geçti. CEKUT personeli; AFAD’ın deneyimli eğitmenlerinden Kentsel Arama ve Kurtarma Temel Eğitiminde yüksekten inme, kuyudan-çukurdan kazazede çıkarma, enkazdan canlı kurtarma, tahliye gibi konularda uygulamalı eğitimler aldı. Eğitimler güncel olarak ülke genelinde devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum