CTE Disiplin ve Ödül Prosedürlerinin Geliştirilmesi Projesi'nde Politika Belgesini Paydaşlarla Ankara'da Paylaştı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Disiplin ve Ödül Prosedürlerinin Geliştirilmesi Projesi’nde Politika Belgesini Paydaşlarla Ankara’da Paylaştı.

CTE Disiplin ve Ödül Prosedürlerinin Geliştirilmesi Projesi'nde Politika Belgesini Paydaşlarla Ankara'da Paylaştı
Editör: adalet.tv
20 Haziran 2024 - 12:59
Reklam
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen Hükümlü/Tutuklulara Yönelik Disiplin ve Ödül Uygulamalarının İyileştirilmesi Projesi Politika Belgesi Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara’da yapıldı.

‘Türkiye’deki Hükümlü/Tutuklulara Yönelik Disiplin ve Ödül Prosedürlerinin İyileştirilmesi Projesi’ kapsamında yapılan önceki toplantıda, hükümlü ve tutukluların iyileştirilmesine katkıda bulunacak etkili ve standart hale getirilmiş disiplin ve ödül uygulamalarının geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunulmuştu. Bilgi alışverişi sonrası, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bu proje hakkındaki tutumunu, hedeflerini ve stratejilerini paylaştığı Politika Belgesi paydaşlarla paylaşıldı.

Toplantıda konuşma yapan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım; “Bugün hükümlü ve tutuklulara yönelik Ödül ve Ceza Uygulamaları İyileştirme Projesinin Politika Belgesinin tanıtımı aşamasına gelmiş bulunuyoruz.  Ödül ve ceza uygulamalarının iyileştirilmesi projesi, ceza infaz kurumlarımızda eğitim ve iyileştirmenin kurumsal düzenin en önemli argümanı olan ödül ve cezanın objektif, homojen, yeknesak ve kuralları belirlenmiş bir şekilde uygulanmasını hedeflemektedir. Uluslararası uygulamaların mukayeseli hukukunu da içerecek şekilde ortaya konulması, ilkelerin belirlenmesini temin edecek ve bununla birlikte sistemimizin 20 yıllık gibi rekor sayılabilecek gelişiminin ardından bana göre önemli bir aşamayı da karşılayacak bir proje olacaktır.” diyerek sözlerine başladı.

“Ceza İnfaz Sistemimizin Önemli Bir Eksikliği Tamamlanmış Olacak”

Genel Müdür Yıldırım, yapılan projenin önemine dikkat çekerek; “Değerli katılımcılar, bu proje Avrupa Konseyi İnsan Hakları Güven Fonu tarafından Norveç, Belçika, Hollanda ve Türkiye’nin katkılarıyla finanse edilmektedir. Bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden bu projede yapılan çalışmalar itibariyle ceza infaz sistemimizin önemli bir eksikliği tamamlanmış olacak. Gelişim anlamında önemli bir adım atmış olacağız. Bu iş birliğimiz sürecince gözetimimiz altında olanların yaşamları üzerinde bu projenin önemli olacağını değerlendiriyoruz. İyileştirme süreçlerine çok önemli katkıları olacağına inanıyorum.” dedi.


“Politika Belgeleri Bir Ülkenin Hedefini ve Niyetini Ortaya Koymak Açısından Son Derece Önemli Belgelerdir”

Genel Müdür Yıldırım Politika Belgesi’nin önemi hakkında konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Politika belgeleri, bir sistemin veya ülkenin niyetlerini yazılı olarak ortaya koyar ve uygulayıcıların bu niyetleri ve hedefleri anlamalarını sağlar. Bu belgeler, belirli uygulamaların çerçevesini belirlemek açısından son derece önemlidir. Çünkü niyetler sadece sözlerde kaldığında bazen yeterince motive edici ve yönlendirici olamayabiliyor. Politika belgelerinde yazılı bir şekilde oluşturulan olan kurallar, kurumlarımız ve uygulayıcılarımız için ciddi bir rehber mahiyetinde olacaktır. Bugünkü toplantıda, proje kapsamında gerçekleştirilen politika belgemizi hepimiz tanımış olacağız. Ben bugüne kadar bu projeye emeği geçen tüm taraflara teşekkürlerimi iletiyorum. Türk Ceza İnfaz Sisteminin son 20 yılda değişim ve reform mücadelesi kesintiye uğramadan devam edecektir.” dedi.

Genel Müdür Yıldırım konuşmasında son olarak; “Projenin bundan sonraki çalışmalarının da başarıyla devam etmesini, bugünkü toplantının çalışmaya ve sistemimize katkı sağlamasını temenni ediyorum. Bizim özellikle bu projelerle ilgili kurumsal yaklaşımımızı, genel müdürlük olarak politikamızı bir kez daha burada ifade etmek istiyorum. Bu projeler, bizim için genel müdürlüğümüzden sonra rafa kaldırılacak çalışmalardan değildir, ceza infaz kurumlarımızda sürdüreceğimiz, uygulamaya alacağımız ve sonuçlarını takip edeceğimiz önemli geliştirme çalışmaları olarak değerlendiriyoruz. Hepinize bugünkü ve bundan sonraki çalışmalarda başarılar, kolaylıklar diliyorum. Katılımlarından dolayı değerli temsilcilere bir kez daha teşekkür ediyorum.” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Toplantıya, Genel Müdür Yardımcısı Fatih Güngör, Belçika Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Christophe Lechat, Avrupa Konseyi Uluslararası Danışmanlar Victor Zaharia ile John Mcguckın, Avrupa Konseyi Proje Yöneticisi Petar Jordanoski ve proje paydaşları katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum