CTE'den yeni protokol

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Elazığ Belediye Başkanlığı Arasında İş Birliği Protokolü İmzaladı.

CTE'den yeni protokol
Editör: adalet.tv
25 Haziran 2024 - 11:43
Reklam
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Elazığ Belediye Başkanlığı arasında “Hükümlülerin Topluma Kazandırılması Amacıyla Çalıştırılmalarına Dair İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından imzalanan protokol ile hükümlülerin topluma kazandırılması sürecinde kamu hizmetlerinde istihdam edilmesini ve böylece iş gücü maliyetlerinin azaltılmasını hedefliyor. Bu adımın ayrıca diğer kamu kurumlarını teşvik etmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturması bekleniyor. Protokole göre hükümlüler ceza infaz kurumu personelinin denetim ve gözetiminde belediyeye ait alanlarda ücret karşılığı çalıştırılarak meslek sahibi olacaklar.

Genel Müdür Yıldırım imzalanan protokol hakkında; " Bugün, hükümlülerin iyileştirilmesi kapsamında bazı ortak çalışmalar yürütmek amacıyla Belediye ile iş birliği protokolü imzalamak üzere bir araya geldik. Ceza infaz sistemimizde 2000'lerin başından itibaren hükümlü ve tutukluların rehabilitasyonu konusuna sosyal hayata hazırlıklı bir şekilde kazandırılması konusuna önem veriyoruz. Bu, bizim faaliyetlerimizin temelini oluşturuyor. Yeni yaptığımız ceza infaz kurumları gerek personelimize yönelik eğitim çalışmalarımız gerekse mevzuatta yaptığımız tadilatlar ve bundan sonra geliştirdiğimiz uygulamaların tamamının ortak amacı ceza infaz kurumlarımızda bulunan hükümlü ve tutukluların burada bulundukları süreyi kayıp zaman olmaktan çıkarıp ceza infaz kurumlarından çok daha donanımlı ve eğitimli bir şekilde topluma kazandırılmalarını temin etmek. Bu anlayış çerçevesinde bugün itibariyle Türkiye Ceza İnfaz Kurumlarında 65 bin civarında hükümlü ve tutuklu çeşitli seviyelerde eğitim alıyor. 65 bin hükümlü ve tutuklunun eğitimlerini devam ettirmeleri temin edilmeye çalışılıyor. Bu maksatla ceza İnfaz kurumlarımızda bulunan sosyal servislerimiz, iş ve meslek atölyelerimiz, hükümlü ve tutuklularımızı ceza ve infaz kurumlarına geldiklerinden çok daha donanımlı bir şekilde sivil hayata hazırlamaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Törene; Elazığ Vali Vekili Armağan Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Biter, Yargıtay Üyesi Yurdanur Bakırcı, Elazığ Baro Başkanı Melih Efe, Daire Başkanları Dr. Hüseyin Şık, Çağdaş Yurt, Ahmet Savaş, Tetkik Hâkimi Kaan Yalçın, Ceza İnfaz Kurum Müdürleri, Elazığ Denetimli Serbestlik Müdürü ve diğer davetliler katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum