Çin mahkemeleri, Uygur Türklerine 4,4 milyon yıl hapis cezası verdi

Çin'in Uygur mahkemeleri, Türklere 4,4 milyon yıl hapis cezası verdi

Çin mahkemeleri, Uygur Türklerine 4,4 milyon yıl hapis cezası verdi
Editör: adalet.tv
16 Ağustos 2024 - 12:38 - Güncelleme: 16 Ağustos 2024 - 12:51
ÇİN, UYGUR TÜRKLERİ - Yeni bir analize göre, Çin Komünist Partisi'nin Uygur Bölgesinde bulunan Sincan'daki Uygur Türklerine karşı yapılan yargılamalarda toplam 4.4 milyon yıl hapis cezası verildi.

Kapalı bir kutu olan Çin yönetimi ve devlet hiyerarşisi şehirlere de yansımış durumda. Uygur Türklerinin hangi şartlar altında yaşadığı veya toplama kampları / cezaevlerinde hangi şartlar altında kaldığına dair bağımsız medya kuruluşları tarafından kayda alınmış görüntü yok denecek kadar az.

4.4 MİLYON YIL HAPİS CEZASI

13 bin davaya bakan mahkemeler, ortalama 8.8 yıl hapis cezası veriyor. Bu sayıyı Sincan Yüksek Halk Savcılığı'nın 2017'den 2021'e kadar kovuşturduğu 540 bin kişiyle hesaplanıyor.

Sincan kurbanlar cezaevi programının gerçek boyutunun yalnızca bir kısmını yansıttığı ve "gerçek sayıların çok daha yüksekolduğu" belirtiliyor. Çinli hükümet yetkilileri ülkenin diğer bölgelerinde sabıka kayıtlarını kamuya açıklarken, Sincan'daki vakaların neredeyse yüzde 90'ının kayıtlarını kamuya açıklamıyor.

Uygur Türklerinin yaşadığı sorunlar ülkemizdede dönem dönem gündeme gelse de Çin'e karşı herhangi bir yaptırım elde edilemedi.

ABD SOYKIRIM DİYOR

ABD yönetimi tarafından Uygur karşıtı program 2010'ların sonlarında kamuoyunun dikkatine sunuldu ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2021'de ihlalleri soykırım olarak tanımlamasıyla sonuçlandı.

Bilindiği üzere Çin'in Uygur bölgesinde Uygur Türkleri sebepsiz yere toplama kamplarında tutuluyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum