Cezaevinde yatan çocuklar "Dini Bilgiler Yarışması" finalinde buluştu

Çocuklar Dini Bilgiler Yarışması Finalinde Yarıştılar.

Cezaevinde yatan çocuklar "Dini Bilgiler Yarışması" finalinde buluştu
Editör: adalet.tv
07 Ekim 2024 - 13:53
Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, Mevlid-i Nebi haftası kapsamında düzenlenen “Peygamberimizin Hayatı/Siyer-i Nebi” Bilgi Yarışması’nın finali yapıldı. Finale,  Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İyileştirme ve Topluma Kazandırma Daire Başkanı Alperen Öztürk katıldı.

Program, Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Başekin’in açılış konuşması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından yarışmaya geçildi ve çocuklar, Peygamber Efendimizin hayatı hakkında bilgi ve birikimlerini sergilediler. Yarışma sonunda dereceye giren ilk dört çocuğa ödülleri, İyileştirme ve Topluma Kazandırma Daire Başkanı Alperen Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Demirhan, Tetkik Hâkimi Hasan Bıyık ve Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Recep Özcan tarafından takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan Alperen Öztürk ve Hüseyin Demirhan, çocuklara milli ve manevi değerlerin önemi konusunda öğütler verdi. Program, misafirlere ve çocuklara ikramların ardından sona erdi. Etkinliğin bitiminde, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görevli Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ile genel bir değerlendirme toplantısı yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

 Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Demirhan, Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimi Hasan Bıyık, Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Recep Özcan, Ankara İl Müftü Yardımcısı Osman Şekerci, Sincan İlçe Müftüsü Musa Uzun, kurum personelleri ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum