Cezaevi firarisi çatışmada polisi şehit etti

Cezaevi firarisi olduğu öğrenilen bir şahıs çatışmada bir polisimizi şehit etti.

Cezaevi firarisi çatışmada polisi şehit etti
Editör: adalet.tv
01 Ağustos 2024 - 17:03 - Güncelleme: 01 Ağustos 2024 - 17:13
Kastamonu'da çıkan silahlı çatışmada cezaevi firarisi olduğu öğrenilen şahsın açtığı ateş sonucu polis memuru şehit oldu.

İnönü Mahallesi Afşin Sokak'ta uyuşturucunun etkisinde olduğu öğrenilen cezaevi firarisi İsmail Bayam, ihbar üzerine bölgeye giden polis ekiplerine silahla ateş açtı.

Açılan ilk ateşte 2 polis memuru yaralandı. Olay üzerine bölgeye özel harekat polislerinin de olduğu çok sayıda polis ve 112 Acil sağlık ekibi bölgeye sevk edildi.

Çatışmaya dahil olan ekipler, şüpheliyi etkisiz hale getirdi. Bu sırada zanlının evde bulunan annesi de polis ekiplerimiz tarafından dışarı çıkarıldı.

Hastaneye kaldırılan yaralı polislerden Ahmet Şahan, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı polis memuru A.A'nın tedavisi sürüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından şehit polis memuru için başsağlığı mesajı yayımladı.

"Kastamonu Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Ahmet Şahan, görevi esnasında şüpheli şahsın ateş etmesi sonucu yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet; kederli ailesine, kahraman Emniyet Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum.Makamı ali olsun."

Kastamonu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, alınan bir ihbar üzerine narkotik suçlardan bulunduğu cezaevinden firar eden İsmail Bayam'ın yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışma başlattığı belirtildi.

Şahsın il merkezindeki ikamet adresine saat 9.30'da operasyon düzenlendiği bildirilen açıklamada, "Düzenlenen operasyonda firari şahıs tarafından evden açılan ateş sonucu polis memuru Ahmet Şahan ve Arif Ay yaralanmış, yaralanan görevliler ivedilikle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Nevşehir doğumlu polis memuru Ahmet Şahan'ın yapılan müdahaleye rağmen şehit olduğu aktarılan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Olay yerinde özel harekat ekiplerince yapılan operasyon sonucunda firari şahsın evde rehin olarak tuttuğu annesi sağ olarak çıkarılmış, firari İsmail Bayam etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda hayatını kaybeden şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailemize ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı, yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum