Çankırı DSM'nin "Toprağa Dokun" Projesiyle Yükümlülere Yeni Umut

Çankırı DSM’nin “Toprağa Dokun” Projesiyle Yükümlülere Yeni Umut.

Çankırı DSM'nin "Toprağa Dokun" Projesiyle Yükümlülere Yeni Umut
Editör: adalet.tv
20 Haziran 2024 - 13:01
Reklam
Çankırı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çankırı’da ikamet eden dezavantajlı yükümlülerin mesleki becerilerini artırmak amacıyla "Toprağa Dokun, Ekmeğini Kazan" sloganıyla yeni bir eğitim programı başlattı.

Çankırı Belediyesi ve Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle açılan Ekskavatör Operatörlüğü kursu, yükümlülere yeni bir meslek edinme fırsatı sundu. Kursa katılan 14 kursiyerden 11’i yazılı ve pratik sınavları başarıyla tamamlayarak operatör belgesi almaya hak kazandı.

Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Murat, yaptığı açılış konuşmasında, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün işleyişi, eğitim ve iyileştirme faaliyetleri hakkında bilgi vererek, projeye katkı sağlayan tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yönetiminde ve Çankırı Belediyesi'nin sağladığı usta öğretici, ekskavatör aracı ve diğer altyapı imkânları ile açılan kursa, sınav katılım ücretlerini de Çankırı Belediyesi karşıladı.
Vali Mustafa Fırat Taşolar, sergi alanını gezerek yükümlüler tarafından hazırlanan çalışmaları inceledi ve yeteneklerini takdir etti. Çankırı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün dezavantajlı gruplara yönelik kurslarının devam edeceğini belirten Vali Taşolar, emeği geçen herkese teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu.

Ekskavatör Operatörlüğü sertifikası alan kursiyerler, Çankırı ili sanayi kuruluşlarında operatör olarak iş sahibi olabilecekler. Bu kurs, yükümlülere yeni bir fırsat penceresi sunarak, topluma entegrasyonlarını ve mesleki gelişimlerini destekliyor.

Çankırı Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen törene; Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Çankırı Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Halim Aristak, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Odabaş, Çankırı Barosu Başkanı Av. Mustafa Deniz, Çankırı İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Çankırı İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yusuf Mutlu Genç ve Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Abdullah Kaya katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum