Bir ülke daha hükümlüler için AF yasasını onayladı

Dünya genelinde cezaevlerinden af haberleri gelmeye devam ediyor: "Uyuşturucu madde ekenler affedildi"

Bir ülke daha hükümlüler için AF yasasını onayladı
Editör: adalet.tv
20 Ağustos 2024 - 09:56
Avrupa ülkeleri ceza infaz kurumlarında son 6 ay içerisinde yaşanan kapasite aşımı sorununu çözmek için erken tahliye adı altına af yasaları çıkarmaya başlamıştı.

Son af haberi ise Fas'dan geldi. Fas Adalet Bakanlığı, Kral 6. Muhammed'in, Kral ve Halk Devrimi Bayramı'nın 71’inci yıl dönümü münasebetiyle ceza infaz kurumlarını içeren bir af kararnamesi yayınladığını ve Hint keneviri ekiminden yargılanan ve aranan 4 bin 831 kişinin affedildiğini açıkladı.

TAHLİYELER BAŞLADI

Kararın imzalanmasının ardından cezaevlerinde bulunan 4 bin 831 hükümlü ve tutuklunun tahliyesinin hemen yapılmaya başlandığı aktarıldı.

Bilindiği üzere; ülkede hint kenevirinin tıbbi ve sanayi amaçlar için kullanımını tamamen yasallaştıran yasa tasarısı, 11 Mart 2021 günü Bakanlar Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmıştı.

Avrupa'ya uyuşturucu naklinin ciddi bir kısmı Afrika ve doğal olarak Fas üzerinden yapılıyordu. Af yasasının sadece hint keneviri ekenleri kapsaması ise Fas Meclisinde tartışmalara neden oldu. Bazı milletvekilleri yasa tasarısının kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirtti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum