Bakan Gül'den yeni anayasa açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birisinin yeni ve sivil bir anayasa olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına daha özgürlükçü, daha demokratik ve tamamen kendi iradesiyle milletimizin yaptığı sivil anayasayla girmeyi hak ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Bakan Gül'den yeni anayasa açıklaması
Editör: adalet.tv
19 Şubat 2021 - 17:41
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni anayasa ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düzenlenen Adalet Bölge Değerlendirme Toplantısına katıldı. Terörle mücadelede bir çifte standart gördüklerini belirten Bakan Gül, “Terörle mücadelenin başarılı olması için öncelikle çifte standardın ortadan kalkması lazım. Senin teröristin, onun teröristi, iyi terörist, kötü terörist diye bir ayrımı terörle mücadelede asla kabul edemeyiz. Bugün gördüğümüz seçtikleri terör örgütü var ve teröristler var; onlara karşılar. Bazı terör örgütlerini seçiyorlar onları da destekliyorlar. Böyle bir anlayışla insanlık terörün üstesinden gelemez. Terörle mücadele ve teröristin hepsine karşı çıkarak ancak terörizmle etkin bir mücadele olur.  Uluslararası toplumdan hepimizin beklentisi uluslararası hukuka uygun hareket edilmesidir. Bugün bu katliamlara sessiz kalanlar terörle mücadele ediyoruz diye hukuka uygun bir şekilde mücadele ediyoruz diye kimse bizi kandırmaya çalışmasın, insanlığı kandırmaya çalışmasın.” ifadesini kullandı.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Abdulhamit Gül, Türkiye'nin önemli gündemlerinden birinin de yeni ve sivil bir anayasa olduğunu söyledi. Bakan Gül, 1982 Anayasası'nın kabul edildiği günden itibaren tartışılan bir süreç olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
"Hem hazırlanış biçimi hem de uygulanış biçimi sürekli tartışılmıştır. Akademik çevreler, siyaset, vatandaşlarımız tartışmıştır. Özünde milletimizin mayası olan yeni bir anayasa yarınlarımıza, çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras olacaktır. Anayasa'da 19 defa 184 değişiklik yapılmasına rağmen tam bir demokratik anayasa diyebilmemiz mümkün değildir. Çünkü temelinde vesayet, millete ve milletin seçtiklerine güvensizlik, özünde 12 Eylül vardır. Artık bu tabloyu değiştirmenin vaktinin geldiğine inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu çerçevede çağrılarıyla umuyorum ki toplumun her kesiminin bu anlamda uzlaşısıyla görüşleriyle şekillenerek bir yeni sivil anayasayı inşallah gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına daha özgürlükçü, daha demokratik ve tamamen kendi iradesiyle milletimizin yaptığı sivil anayasayla girmeyi hak ediyoruz."