Avukatı duruşmadan çıkarmayan polislere suç duyurusu

Ayşe Ateş'in avukatını duruşmadan çıkarmayan polislere suç duyurusu.

Avukatı duruşmadan çıkarmayan polislere suç duyurusu
Editör: adalet.tv
23 Temmuz 2024 - 16:36
Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı.

Ayşe Ateş'in avukatı Ali Yücel'in duruşma düzenini bozduğu için salondan çıkarılması talimatını yerine getirmediği gerekçesiyle 15 polis memuru hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

MAHKEME BAŞKANININ SÖZLERİ

Davayı yöneten Ağır Ceza Mahkeme Başkanının olaya ilişkin sözleri: " (polis memurlarını belirterek) Sicillerini istiyorum. Görevlerini yerine getirmediler. Beni burada bas bas bağırttılar. Anlaşıldı mı, tutanağınızı tutun. Polisler hakkında da tutanak tutacaksınız.."

"Ben burada on defa emir vermek zorunda değilim. Herkes yerine otursun. Bağırarak iş yapmak zorunda değilim. Polisler de sorumlu, orada düzeni bozanlar da sorumlu. Neye çekiniyorsunuz siz, emri ben vermişim, talimatı ben vermişim, niye yerine getirmiyorsunuz, günahı, sevabı, hukuki bütün sorumluluğu bana ait... Niye yerine getirmiyorsunuz, neyden korkuyorsunuz, ayıp, devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz? Yasayı uygulamaktan bu kadar aciz misiniz, ne geçiyor elinize düzeni bozunca..."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum