Yükümlülere Meslek Eğitimi Desteği

ABONE OL

Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden Yükümlülere Meslek Eğitimi Desteği.

Antalya’nın turizm sektöründe istihdamı artırmak ve yükümlüleri topluma kazandırmak amacıyla, Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Muratpaşa Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Servis Elemanı Kursları başlatıldı. Vasıflı komi ve garson yetiştirmek için açılan kurslar, iki grup halinde toplam 31 yükümlüye eğitim verecek.

192 saat sürecek olan kurslar, Müdürlüğün hobi ve seminer salonlarında başlamış olup, usta öğreticiler tarafından kişisel bakım, sanitasyon, masa servis takımları, kuver açma, bulaşık yıkama gibi çeşitli modüller işlenecek. Uygulamalı dersler ise Antalya Adliyesi Ek Hizmet binasının yemekhanesinde gerçekleştirilecek.

Kursların sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başarılı olan kursiyerlere sertifikalar verilecek. Ayrıca, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) iş birliği ile yıl içinde forklift operatörlüğü, kepçe operatörlüğü, kaynakçılık ve satış/pazarlama gibi meslek kursları da yükümlülerin talepleri doğrultusunda açılacak.

Bu eğitimlerle yükümlülerin hem mesleki beceriler kazanarak iş gücüne katılmaları hem de topluma kazandırılmaları hedefleniyor.