Yazar Mustafa Ruhi Şirin, "Çocuk Felsefesiyle Dünyayı Anlamak" söyleşisinde konuştu
Çocuk Vakfının kurucusu ve çocuk edebiyatçısı yazar Mustafa Ruhi Şirin, "Çocuk Felsefesiyle Dünyayı Anlamak" başlıklı söyleşide çocukların...
Çocuk Vakfının kurucusu ve çocuk edebiyatçısı yazar Mustafa Ruhi Şirin, Çocuk Felsefesiyle Dünyayı Anlamak başlıklı söyleşide çocukların sorunlarını ve çözüm önerilerini ele aldı.
Kuzguncuk İskelesi'ndeki Kütüphane Buluşmaları kapsamında okurlarıyla bir araya gelen Şirin, şairlerin çocuk felsefesi, medeniyet merkezli çocuk sorunları ve dijital dünyada çocuklar konularını işledi.
Şirin, çocukluğun vicdan, hayal, düşünce ve eleştiri olmak üzere 4 temel noktası olduğuna vurgu yaparak, Çocuk konusu tek bir medeniyete indirgenemez. Her medeniyetin kendi çapında çocuk sorunlarını çözme vazifesi vardır. dedi.
Dünyada sorunları çözülmüş çocuk nüfusunun toplam çocukların yüzde 12 ile 18'i arasında değiştiğini belirten Şirin, Çocukların iletişim, sosyalleşme, eğitim, gıda gibi sorunlarını tamamen çözebilmiş hiçbir ülke bulunmamakta. ifadesini kullandı.
- Kovid-19, çocuk ve aile açığını ortaya çıkardı
Şirin, Kovid-19 salgınının dünyada büyük bir çocuk ve aile açığını ortaya çıkardığının altını çizerek, Bu açığı gidermeye yönelik insanlık medeniyeti katında bir çaba gösterilmedi. Hala daha çocuk sorunlarına eğilmeye niyetli bir uluslararası camia göremiyoruz. değerlendirmesinde bulundu.
Dijital çağı anlamanın çocuklara ulaşmak ve iletişim kurma bağlamında kritik önem taşıdığını belirten Şirin, Çocukların cevapsız sorularıyla dijital çağa ulaştı insanlık ve bu çağda çocuklar, sordukları soruların cevabını bulmaya yöneldi. Öğrenen çocukluğun bilen çocukluğa evirilmesinde dijital çağ, en belirleyici unsur oldu. diye konuştu.
Mustafa Ruhi Şirin, konuşmasının ardından kitaplarını imzaladı.