Yargıtay üyesi Mehmet Yılmaz'dan hakim ve savcılarla ilgili açıklama

ABONE OL

Yargıtay üyesi Mehmet Yılmaz'dan hakim ve savcılarla ilgili açıklama geldi.

Adalet ve HSYK eski başmüfettişi, HSK eski başkanvekili, halen Yargıtay Üyesi olan Mehmet Yılmaz'ın resmi X hesabından yaptığı açıklama: Türk hakim ve savcıları; ilk dereceden yüksek yargısına kadar, inancının emri, töresi ve genlerine işlemiş  adalet duygusu ile millet adına hüküm verdiklerini unutmadan görev yapan fedakar vatan evlatlarıdır.

Hukukun bir bilim, hakimlik ve savcılığın büyük sorumluluk, ağırbaşlılık ve ciddiyet isteyen gerilimli bir meslek ama ince bir  sanat olduğunu, mesleğin saygınlığının sahip oldukları ve korunması gereken en büyük değer olduğunu hiç bir zaman akıllarından çıkarmamışlardır. Toplumun, insanı ve her türlü değer yargısını önemsizleştirdiği en sıkıntılı dönemlerinde  bile saygınlıklarına halel gelmesine asla izin vermezler. Meslek kurallarına, töreye ve saygınlıklarına özenle sahip çıkarlar. 

Yaptıkları işin ciddiyetine ve ulviliğine zarar verecek her ortamdan ve tartışmadan uzak durmuşlardır. O nedenle kanunlarında yazılı görevler dışında hiç bir görev alamazlar ve Adli görev dışında, kendi rızaları olmaksızın kanunda yazılı görevler bile uhdelerine tevdi edilemez. 

Hem hizmetinde olduğu milletim gözetim ve denetimi hem de mesleki mevzuatları yaptıkları hizmetin güvenceleridir.