Yargı Reformu Strateji Belgesi 45 bin öneri incelenerek hazırlanıyor

ABONE OL

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, büyük bir emeğin ürünü olan Türkiye Yüzyılı'nın Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin tamamlanmasında son aşamaya geldiklerini bildirdi.

Bakan Yardımcıları ve bakanlık birim amirleri ile bir araya gelerek Yargı Reformu Strateji Belgesi(YRS) hazırlık toplantısını gerçekleştiren Bakan Tunç, toplantının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi.

YARGI REFORMU STRATEJİ BELGESİ'NİN TAMAMLANMASINDA SON AŞAMAYA GELDİK

“Yargı mensuplarımız, avukatlarımız, akademisyenlerimiz, bilim insanlarımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz başta olmak üzere toplumumuzun geniş kesimlerinin önerilerini aldığımız, yargireformu.adalet.gov.tr sayfası üzerinden vatandaşlarımızdan gelen 45 bin görüşü tek tek incelediğimiz, büyük bir emeğin ürünü olan #TürkiyeYüzyılı’nın Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin tamamlanmasında son aşamaya geldik.

Yargı Reformu Strateji Belgemizi; hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen, öngörülebilir adalet sistemi vizyonuyla hazırlıyoruz.

Toplumumuzda adalet duygusunu daha da güçlendirecek Yargı Reformu Strateji Belgemizde; adaletin gecikmeksizin tecellisine destek olacak, kamu vicdanında rahatsızlık oluşturan olumsuz durumların önüne geçecek, ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da artıracak, hukuk ve idari yargılama süreçlerini sadeleştirecek somut adımları ortaya koyacağız.

Belgemizde yer alan hedef ve faaliyetleri birer birer hayata geçirmek için gece gündüz demeden kesintisiz bir şekilde çalışacağız.”