Venezuela muhalefet lideri Guevara cezaevinden tahliye edildi

ABONE OL

Venezuela'da muhalefet lideri Freddy Guevara, tutuklanmasından bir ay sonra Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile Mexico City'de müzakerelerin başlamasından kısa süre sonra pazar günü cezaevinden tahliye edildi.

Venezuela'da siyasi hareketlilik devam ediyor. ABD destekli muhalif lider Freddy Guevara cezaevinden tahliye edildi. Maduro ile Guevara'nın siyasi iklimi yumuşatma adımları ülkede sevinçle karşılandı. Geçtiğimiz yıl ülke de darbe girişimi yaşanmış ancak Maduro'ya bağlı generallerin direnmesi sonucu darbe kısa süre içerisinde bastırılmıştı. Venezuela İstihbarat ajanları Guevara'yı 12 Temmuz'da Caracas otoyolunda arabasından alarak gözaltı işlemi başlatmışlardı.

ABD ise tutuklanmayı kınamış ve Guevara'nın babası ve doktoru sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye talep etmişlerdi. Muhalif lider Guevara pazar günü gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel internet yayıncısı VIVOPlay'in videolarına göre, birkaç gün öncesine kadar cezaevinde olduğunu ve tahliye edilmesiyle ilgili daha fazla ayrıntıya sahip olmadığını belirtti.

Freddy Guevara, "Sınırlamaların ne olduğu konusunda net değilim" dedi.

Mevcut durumdan haberdar olan iki kaynak daha önce Guevara'nın ev hapsine alınmasının beklendiğini belirtmişti.

Venezuela merkezi hükümeti ve muhalefet cuma günü Mexico City'deki diyalog için yönergeleri belirleyen bir ilk anlaşmayı karşılıklı olarak imzaladılar. Yapılan görüşmelerde Norveç, Rusya ve Hollanda dahil bir düzineden fazla ülke yer alacak.

freddy guevara freddy guevara tahliye freddy guevara kimdir freddy guevara özgeçmişi