TBMM'de bu hafta hangi konular görüşülecek?
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta görüşülecek konuları sizler için araştırdık.
TBMM'de ülke gündemine ilişkin önemli konular gündeme gelmeye devam ediyor. Ekim ayının son haftası TBMM gündemine gelecek konular aşağıda belirtilmiştir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yoğun olarak çalışacağı bütçe görüşmelerine bu hafta başlayacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin geneli ve Sayıştay raporlarının müzakeresi yapılacak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Kamu Denetçiliği Kurumu ve Sayıştay'ın bütçesi de ele alınacağı öğrenildi.
TBMM Genel Kurulunda 27 Ekim 2020 (Salı günü) tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmesinin engellenmesini, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi ve alkol üretimi ile satışının Tarım ve Orman Bakanlığının denetimine alınmasını da içeren Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmelerine de devam edilecek.
TBMM'ye verilen teklife göre, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi ile alkol üretim ve satışı Tarım ve Orman Bakanlığının denetiminde gerçekleştirilecek.
Tütün mamulü üreticilerine % 30 yerli tütün kullanım zorunluluğu getirileceği bildirildi.
Alkollü içkileri, onsekiz (18) yaşını doldurmamış kişilere satanlar ve saat 22:00 ile 06:00 arasında perakende satışını yapanların içki satış belgeleri beş yıl içinde üçüncü kez söz konusu yasağı ihlal etmeleri halinde iptal edilecek, bu kişilere iki yıl süreyle satış belgesi verilemeyeceği açıklandı.
"Özel orman" lardaki ağaçlar izinsiz kesilemeyecek, izin almadan kesilen ağaçlar için idari para cezası uygulanacak.
Adana ilimizin Karataş ilçesinde su ürünleri yetiştiriciliği konulu Tarıma Dayalı İhtisas OSB kurulacak.
Bilimsel yönden tabiata ve türlerine zararlı olan hayvanların avlanmasında, avlanma izin ve avlanma ücreti alınmayacağı öğrenildi.
Merkez Av Komisyonunun üye sayısı, çevre ve doğa gönüllüsü kuruluşlardan 3 temsilci, fen edebiyat fakültelerinin biyoloji bölümlerinden bir öğretim görevlisi olmak üzere 4 üyenin daha dahil edilmesiyle 25'e çıkarılacak.
Artık tarımsal amaçlı arazi kullanımlarında, tarımsal amaçlı arazi kullanım plan ve projelerine uyulması zorunlu olacak.
Yapılan plan veya projelere aykırı hareket edilmesi halinde valilikçe resen tespit yaptırılarak sorumlulara, 1000 liradan az olmamak kaydıyla bozulan arazinin her metrekaresi için 10 lira idari para cezası uygulanacak, projeye uygunluk sağlanması için azami 2 ay süre verileceği açıklandı.
İzinsiz bütün yapılar, masrafları Tarım ve Orman Bakanlığınca karşılanmak kaydıyla bir ay içinde belediyeler veya il özel idarelerince yıkılacak ve taşınmazlar tarımsal üretime uygun hale getirilecek.
Gıda güvenliği ve güvenilirliğinde yanıltıcı yayın yapan kişilere 20 bin liradan 50 bin liraya kadar idari para cezası verileceği bildirildi.