Suç ve suçun unsurları, hangi durumlarda suçlu sayılırız

ABONE OL

Bazı olaylar sonucu dava açılır, mahkemeye çıkılır. Ama olayın suç olarak sayılması için bazı unsurlara uyması gerekir. Peki bu unsurlar nedir, neleri kapsar? Tüm detaylarıyla yazımızda.

Türk Ceza Kanununca yasaklanan fiillere suç denir. Birtakım unsurlar sonucu olay suç olarak sayılır.

Kanunilik( Tipiklik ): Bir olayın suç sayılabilmesi için yaptırım öngören kanun maddesinin var olması gerektiğidir. Ceza knununda yapılmış su tanımına uyacak davranışın bulunması gerekir. Böyle bir durum varsa fiilin tipik olduğu kabul edilir.

Maddi unsur ( Hareket ): Dış alemde değişiklik ortya çıkaran hareketin varlığıdır. İnsanın neticeye sebep olan iradi davranışına hareket denir. Bu hareket icraii veya ihmali olabilir. Meydana gelen değişiklik neticedir. Hareket ve netice araında bulunan ilişki ise nedensellik bağıdır.

Manevi unsur (Kusurluluk ): Kast, suçun bilerek ve isteyerek işlenmesidir. Taksirli suç ise suçun kanuni sonucu öngörülmeden gerçekleştirilmesidir. Örneğin silahını temizleyen kişinin birini vurması taksirli suça girer.

İşlenemez suç: Failin işlemesi imkansız olduğu suç. Ölen kişiyi tekrar öldürmek gibi.Suç, suçun unsurları, taksirli suç. icraii suç, işlenemez suç, suç nedir, suçun manevi unsuru, suçun maddi unsuru

suç suçun unsurları taksirli suç. icraii suç işlenemez suç suç nedir suçun manevi unsuru suçun maddi unsuru