Tarih: 12.09.2025 11:11

Sosyal Medyada Uygunsuz Paylaşım Yapanlara Operasyon: 30 Gözaltı

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformlarında uygunsuz içerikler paylaştığı belirlenen kişilere yönelik geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında 40 şüpheliden 30'u düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

Sosyal Medyada Uygunsuz İçeriklere Sıkı Takip

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, sosyal medya uygulamalarında yapılan teknik analizler sonucunda çok sayıda hesap mercek altına alındı. Özellikle Telegram ve Discord üzerinden gerçekleştirilen paylaşımlar dikkat çekti.

Tespit edilen içerikler arasında;

18 yaşından küçük çocuklara yönelik cinsel istismar ve tehdit içerikleri,

Hayvanlara yönelik işkence görüntüleri,

Milli ve dini değerlere hakaret içeren paylaşımlar,

Deprem ve yangın gibi doğal afetlerde hayatını kaybedenlerin ailelerine yönelik alaycı ve hakaret dolu ifadeler,

Şehit aileleri ile mağdur yakınlarını hedef alan tehdit ve taciz mesajları yer aldı.

Bu içerikleri paylaşanlar hakkında derhal adli işlem başlatıldı.

Suçlamalar Tek Tek Açıklandı

Soruşturma kapsamında şüphelilere yöneltilen suçlamalar şu şekilde sıralandı:

Kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme,

7545 sayılı Siber Güvenlik Kanunu'na muhalefet,

Bilişim sistemine girme,

Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme,

Kişisel verilerin kaydedilmesi,

Suçu ve suçluyu övme,

Terör örgütleri ve organize suç örgütlerinin propagandasını yapma.

Bu suçlar doğrultusunda toplam 40 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

14 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen soruşturma kapsamında teknik analiz ve dijital izleme çalışmaları yaptı. Bu çalışmalar neticesinde suça konu paylaşımları yapan 84 sosyal medya hesabı tespit edildi.

Ardından Ankara merkezli 14 farklı ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 40 şüpheliden 30'u yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 17'si suça sürüklenen çocuk da bulunuyor.

Soruşturma Devam Ediyor

Yetkililer, sosyal medyada hukuka aykırı içerik paylaşanların tespiti için dijital izleme ve teknik takip çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurguladı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, firari durumdaki 10 kişi için yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —