Son dönemde memurun sesi Kamu Birliği Konfederasyonu oldu

ABONE OL

Son dönemde memurun sesi Kamu Birliği Konfederasyonu oldu, memur haklarını sahada arayan başka konfederasyon görülmedi.

Devlet kurumlarında görev yapan memurların haklarını savunduğunu iddia eden sendika ve konfederasyonlar enflasyon rakamlarındaki artış hızına pararlel olarak sessizliğe büründü.

Sahada hiçbir etkinliği olmayan sendikların "memurların haklarını savunuyurouz" açıklamaları ise komedi olarak yorumlanıyor.

29 Ekim 2023 tarihinde kurulan ve sahalara hızlı bir giriş yaparak memur haklarının savunucusu bayrağını devralan Kamu Birliği Konfederasyonu ise memurlar için yaptığı etkinlikler ile ulusal basında geniş yer bulmaya devam ediyor.

Konfederasyon so olaran ay başında düzenlediği memur mitingi ile adından söz ettirmeyi başarmıştı. Kamu Birliği Konfederasyonuna bağlı;

Sağlık ve Sosyal Hizmetler kolunda; Genç Sağlık Sendikası,
Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri kolunda; Adalet Sen,
Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri kolunda; Genç Eğitim Sen,
Diyanet ve Vakıf Hizmetleri kolunda; Diva Sen,
Yerel Yönetim Hizmetleri Kolunda; Genç Belediye Sen
Basın Yayın ve İletişim Hizmetleri kolunda; Adil Haber Sen

Sendikaları son dönemde üye sayılarındaki artışlar ile dikkat çekiyor.

Kamu Birliği Konfederasyonu, büyük katılım sağlanan memur mitinginin ardından şu açıklamayı yapmıştı: Kamu Birliği Konfederasyonu Olarak; Genel Başkanımız Osman Kaya, sendikalarımız ve 81 ilden destekçilerimizin katılımı ile 29 Haziran 2024 tarihinde Büyük Memur Mitingini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Anıtkabir ziyareti ve çelenk bırakma töreni ile başladığımız programımızda memurlarımızın sorunlarını gündeme getirmek üzere toplandık. Tüm Katılımcılarımıza Teşekkürlerimizi Sunuyoruz... Kamu Birliği Konfederasyonu