Savcıya suikast için 100 bin dolara anlaşmışlar

ABONE OL

Cumhuriyet savcısına suikast için 100 bin dolara anlaşmışlar.

Yeni doğan yoğun bakımdaki cinayet ve yolsuzlukları soruşturan Cumhuriyet Savcısı Y.E.’yi makamında ölümle tehdit eden suç örgütü üyeleri, il jandarma komutanlığındaki işlemleri sonrası Büyükçekmece Adliyesine sevk edildi.

GİZLİ KAMERA İLE KAYIT

Suç olaylarının delillendirilebilmesi için başsavcı tarafından verilen talimat ile uzman ekipler tarafından Cumhuriyet savcısı Y.E.’nin odasına gizli kamera düzeneği kuruldu.

Şüpheli şahıslar M. K. Z. ve avukat A.A., 1 Ekim günü Cumhuriyet Savcısının odasına girdi. 1 saate yakın devam eden konuşmada savcı kendisini eski müsteşar yardımcısı olarak tanıtan M. K. Z. ile avukat A.A.’ya tahliyesi istenen şüphelileri 9 Ekim’e kadar kapalı ceza infaz kurumundan tahliye edeceğini söyleyerek şüphelilerin rahat konuşmalarını sağladı.

SUİKAST PAZARLIĞI

Savcının makam odasından çıkan şüpheli şahıslar İstanbul'un Avcılar ilçesinde suikasti organize edeceği iddia edilen B. Ç.’nin işlettiği özel otoparka gitti.

Kapalı cezaevinden tahliyelerin gerçekleşeceğini zanneden şüpheli şahıslar, tahliyeler gerçekleşmeyince suikast için harekete geçti. Özel olarak tutulan tetikçiye savcıyı silahla vurması için 100 bin dolar üzerinden anlaşma sağlandığı dosyada yer aldı.

Şüpheli şahıslardan birisinin üzerinde sahte MİT kimlik kartı da ele geçirildiç Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.