Tarih: 12.09.2025 13:54

Rüşvet Alan 6 Memur Gözaltına Alındı

Facebook Twitter Linked-in

ADLİ - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttükleri kapsamlı soruşturma kapsamında büyük bir yolsuzluk operasyonuna imza attı.

Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucu, bazı vergi müfettişlerinin düzenlenecek raporlardan maddi çıkar sağlamak amacıyla vergi mükellefleriyle irtibat kurduğu ve bu kişilerden haksız kazanç elde etmeye çalıştığı tespit edildi.

Şirket Yetkililerine Ceza Tehdidiyle Para Talebi

Soruşturma kapsamında elde edilen bulgulara göre, şüphelilerin vergi mükelleflerini ceza kesme tehdidiyle baskı altına alarak, yüksek meblağlarda para talep ettikleri ortaya çıktı. Bu yöntemle çok sayıda şirket yetkilisinin sistemli bir şekilde mağdur edildiği belirlendi.

Yetkililer, operasyonun planlı ve organize şekilde yürütülen bir rüşvet ve tehdit ağına yönelik olduğunu vurguladı.

Eş Zamanlı Baskınlarda 6 Gözaltı

Yeterli delillerin toplanmasının ardından harekete geçen mali suçlar ekipleri, İstanbul ve Ankara'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonlarda; aralarında vergi başmüfettişi, yeminli mali müşavir ve vergi müfettiş yardımcılarının da bulunduğu 6 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —