RTÜK'ün "12. Gelecekte İletişim Çalıştayı" Amasya'da devam etti

ABONE OL

- RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: - "(Kurtuluş Savaşı) Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat talimatlarıyla kurulan Anadolu Ajansının yaptığı faaliyetleri unutmamak ve burada da anmak gerektiğini düşünüyorum"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Kurtuluş Savaşı'nda medyanın rolüne işaret ederek, Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat talimatlarıyla kurulan Anadolu Ajansının yaptığı faaliyetleri unutmamak ve burada da anmak gerektiğini düşünüyorum dedi.

RTÜK tarafından düzenlenen 12. Gelecekte İletişim Çalıştayı, Amasya Üniversitesi Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam etti.

Şahin, yaptığı konuşmada, 12. Gelecekte İletişim Çalıştayı'nı, kurtuluşun simgesi olan Samsun'dan başlattıklarını, Amasya'da devam ettiğini, Sivas'ta sona ereceğini, Erzurum'da da ayrı bir çalıştay düzenleyeceklerini söyledi.

Çalıştayın bu yılki ana temasının Kurtuluştan, Kuruluşa olduğunu belirten Şahin, Bu yılki ana temamız önemli, 'Kurtuluştan, Kuruluşa...' Yani Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde içinde bulunmuş olduğu zor şartlarda Osmanlı Devleti'nin bir bireyi olarak, bir komutanı olarak görevlendirilen Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a ayak basmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesinin kuruluşa nasıl döndüğünü, bu dönemdeki medyanın önemi ve medyanın o dönemdeki rolünü ele alacığımız çalıştaylar. ifadelerini kullandı.

Kurtuluş Savaşı'nda medyanın içinde bulunduğu şartlara ve Anadolu Ajansını