OSB'den Denetimli Serbestlik Tekstil Atölyesine Destek Ziyareti
Uşak OSB'den Denetimli Serbestlik Tekstil Atölyesine Destek Ziyareti.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Uşak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyaret denetimli serbestlik uygulamaları ile toplumsal fayda yaratma noktasında yeni işbirliklerinin temellerinin atılmasına vesile oldu.
Ağaoğlu, ziyaret sırasında Denetimli Serbestlik Müdürü Ersen GÖKTAŞ ile bir araya gelerek, denetimli serbestlik sürecinde bulunan bireylerin topluma kazandırılması adına yapılabilecek işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Başkan Ağaoğlu, bu tür işbirliklerinin, hem yerel istihdamın arttırılmasına hem de rehabilitasyon sürecinde olan bireylerin hayata yeniden kazandırılmasına önemli katkı sağlayacağını belirtti. "Sanayi bölgesinin gücü, sadece ekonomik anlamda değil, toplumsal katkılar açısından da önemli. Bizim amacımız, denetimli serbestlikteki bireylerin sosyal hayata adapte olmalarını sağlamak ve onları üretken birer birey olarak toplumumuza kazandırmaktır" dedi.
Ziyaret sırasında, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen rehabilitasyon ve eğitim programları hakkında bilgi alan Başkan Halil Ağaoğlu, Uşak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde kurulan tekstil atölyesini ziyaret etti. Tekstil sektöründe meslek edinmeleri için verilen eğitimlerin, hükümlülerin gelecekte iş gücüne kazandırılmalarına yardımcı olacağına dikkat çekilerek sanayi bölgesindeki işletmelerin bu tür projelere destek verdiğini ve iş gücü piyasasına daha fazla nitelikli birey kazandırmalarının büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Ziyaretin sonunda, Halil Ağaoğlu, denetimli serbestlik müdürlüğü ile yakın işbirliği içinde çalışmayı sürdürme kararlılığını yineleyerek, Tekstil Atölyesinin ihtiyacı olan 2 adet kumaş kesim masasının ve kurs boyunca kullanılacak farklı nitelikte kumaşların teminini sağlayacaklarını ifade etti.
Ziyaret, hem sanayi sektörü hem de kamu kurumları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.