Mustafa Balık'tan 'sosyal medya çalıştayı' hakkında açıklama

ABONE OL

Mustafa Balık'tan 'sosyal medya çalıştayı' hakkında açıklama geldi.

Mustafa Balık'tan 'sosyal medya çalıştayı' hakkında açıklama geldi. Mustafa Balık'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama:

CEZA VE TEVKİFEVLERİ MEMURLARI DERNEĞİ’NİN TALEBİ ÜZERİNE, CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE 07.03.2024 TARİHİNDE ÖN GÖRÜŞMESİ YAPILAN TOPLANTIDA ALINAN KARAR GEREĞİ 02-03-04 EKİM 2024 TARİHİNDE ADALET BAKANLIĞI İSTANBUL ORD. PROF. DR. SULHİ DÖNMEZER İSTANBUL EĞİTİM MERKEZİ’NDE PERSONEL TALEPLERİ VE SOSYAL MEDYA KULLANIMI KONUSUNDA ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR. 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı Taşra Teşkilatı İşyerleri olan Ceza İnfaz Kurumları, Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, İşyurtları ve Personel Eğitim Merkezlerimizde görev yapmakta olan her unvan ve görevdeki çalışanlarımızın Kurumsal İmaj ve Farkındalık oluşturmaya katkı sağlaması,  adli ve idari soruşturmaya maruz kalmaması için yorum ve paylaşımlarda dikkat etmesi gereken hususlar, Sorun, Talep ve bunlara dair Çözüm Önerilerinin Tespiti amacıyla 02-03-04- Ekim 2024 Tarihinde İstanbul  Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi’nde üç gün süreli bir çalıştay gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya CTE Genel Müdürlüğü Teşkilatında görevli memurlar adına faaliyet gösteren dernekler ve sosyal medya yöneticilerinden oluşan 20 kişiyle birlikte Genel Müdürlük idarecileri ve personeli katılmıştır. 

CTE Destek Hizmetleri Daire Başkanı sayın Evren Akbey başkanlığında yapılan Çalıştayda, siz çalışanlarımızın karşılaştığı tüm sorunlar ve talepler ve bunların çözümü noktasında önerilerimiz huzurda açıklanmış ve ayrıca ayrı ayrı 90 civarındaki talep ve sorunlar yazılı olarak sunulmuştur. İşbu talepler diğer katılımcılar tarafından sunulan taleplerle birlikte incelenip değerlendirilerek ortak bir ‘Rapor’ şeklinde hazırlanacak, sonrasında başta Genel Müdürümüz sayın Enis Yavuz Yıldırım olmak üzere konusuna göre ilgili dairelerimize ve birimlerimize arz edilecektir. 

Gerçekleştirilen çalıştayda belirttiğimiz sorunlar ve taleplerin çözümünün iki aşamada yapılabileceği görülmektedir. Bunlardan birincisi kanuni düzenleme yapılarak ve ikincisi ise idari karar alınmak suretiyle olabilecektir.

Taleplerimizden olan teşkilat kanunu, sendika hakkı, sınıf değişikliği, ekonomik iyileştirme, disiplin affı, 3600 gösterge, yeşil pasaport verilmesi gibi pek çoğu  kanun ve yönetmelik düzenlemesi ve değişikliği gerektiren konular olup, bu düzenlemenin TBMM’de veya Cumhurbaşkanlığı iradesiyle yapılabildiği malumdur.  Kanuni düzenleme ve değişiklik gerektiren konuların çözümünün pek çok süreci bulunmakta olup, genel müdürlüğümüzün bu hususların çözümü için gerek bakanlığa ve gerekse de cumhurbaşkanlığına müracaat edeceğini, bilgi ve brifing vereceğini düşünmekteyiz, ve beklemekteyiz.

Bunun yanında becayiş uygulaması, cte çalışanları günü, kamu spotu, mobbing takip merkezi, fazla çalışma izinlerinin tam verilmesi, angarya görev verilmemesi, kurum içi rotasyon uygulanması gibi kimi taleplerin ise genel müdürlüğümüzün isteği, emri, talimatı ve yaklaşımı ile çözülebilecek konulardır.  Hiçbir düzenleme gerektirmeyen, hiçbir mali yük oluşturmayan, sadece genel müdürlüğümüzün isteği, emir ve talimatlarıyla çözüm sağlanabilecek olan belirttiğimiz taleplerin bir kısmının sayın genel müdürümüz Enis Yavuz Yıldırım tarafından takip edilip incelip, yüksek emirleriyle önümüzdeki yılbaşından itibaren çözüleceğine inanıyoruz, yakın vadede bunu da gözle görebileceğimiz somut adımların atılacağını umuyoruz.

Teşkilat çalışanlarımızın çok büyük bir kısmı da aynı şekilde bir beklenti içindedir ve ‘Artık Bir Şey Yapılsın’ demektedir, bunu haklı olarak da beklemektedirler.

Çalıştayda üzerinde konuşulan bir diğer önemli husus ise kurumsal imaj oluşturmak için sosyal medyanın etkin, verimli kullanılması, Adalet Bakanlığımız, CTE Genel Müdürlüğümüz ve bizzat CTE Genel Müdürümüzün şahsına, kurum müdürlerimiz ile diğer çalışanlarımıza yönelik  gerçek dışı iftira ve tehtit şeklinde sık sık karşı karşıya kaldığımız dezenformasyon ve karalama kampanyalarının önün nasıl geçebileceğimiz, neler yapabileceğimiz, birlik ve beraberlik içinde nasıl ve ne şekilde tepki göstermemiz gerektiği vb hususlarında  tartışılmış ve ortak görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Yine, gerek genel müdürlüğümüz yetkililerinin, adalet komisyonlarımızın ve gerekse kurum idarecilerinin olumsuz tutum ve davranışları, idarelerin bazı olaylara bakışı ve yaklaşım tarzı, idari izin ve kurum içi görevlendirmeler ve gerekse de biz çalışanların kurum güvenliği ve disiplinini bozucu, yasak fiillerde bulunması, kamu yararı için yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde nasıl hareket edilmesi gerektiği vd konularda serbestçe öz eleştiri yapılmış ve örnekler verilmiştir.

Benzer çalıştayın gelecek yıllarda da belirli aralıklar ile tekrarının yapılacağı bildirilmiştir.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Sayın Enis Yavuz YILDIRIM olmak üzere Destek Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Evren AKBEY'e, Kurumsal İletişim Dairesi Şube Müdürü Sayın Alper ŞAFAK'a, Güvenlik ve İnfaz Daire Şube Müdürü Sayın Enes BERKSUN'a, İletişim Daire Şube Şefi Sayın Mehmet Akif KARAKAYA'ya, Görüş ve Önerileriyle Çalıştayda yer alarak Katkı Sağlayan tüm katılımcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
Ceza ve Tevkifevleri Memurları Derneği olarak siz çalışanlarımız adına takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.

Mustafa BALIK
Cezaevi Sendikası Kurucu Başkan
Ceza ve Tevkifevleri Memurları Derneği Başkanı.