Memurlara yılbaşında refah payı verilecek mi?

ABONE OL

Memurlar yılbaşında refah payı alacak mı? Refah payı ile ilgili gelişmeler haberimizde.

Emekli ve çalışanları enflasyona ezdirmemek için çalışma başlatan hükümet, yüzde 5 ila 10 arası refah payı verilmesini gündeme aldı. En düşük emekli maaşı da yükselecek.

Ayrıca asgari ücret ile ilgili de çalışanları memnun edecek, nefes almalarını sağlayacak bir rakam için hesaplamalar yapılıyor. Kulislerde bu rakamın 7 bin 500- 8 bin lira aralığında olacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta milletvekilleri ile önemli bir toplantı yaptı. AK Parti Milletvekilleri, vatandaşların ücretlerde enflasyon artı refah payı verilmesi, en düşük emekli maaşı ile emeklilerin bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi yönünde beklentileri olduğunu iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerini her zaman söylediğini, bu yönde çalışmaların yapıldığını hatırlattı.
Toplantıda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dar gelirlilere enflasyonun üzerinde bir artış verilmesi için hazırlık yapıyoruz.
Önümüzdeki dönemde refah payının kaç puan olacağı netleşmiş olacak" dediği öğrenildi.

Alınan son bilgilere göre, emekli ve memurlara yılbaşında refah payı verileceği ve bunun yüzde 5 ila 10 arasında bir rakam alacağı dile getiriliyor. Memurların beklentisi ise bu rakamların çok üzerinde olduğu biliniyor.

Asgari ücrete yapılacak zam oranı da memurlara yapılacak zam oranına direk etki edecek.

refah payı maaş memur enflasyon farkı