Konsolosluklarda noter işlemleri büyük ilgi gördü

ABONE OL

Adalet Bakanlığımızın yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın noterlik belgelerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak maksadıyla 6 Nisan 2019 tarihinde başlattığı uygulama kapsamında konsolosluklarda noterlik işlemi yapan vatandaşlarımız ülkemizde 16 bin 121 örnek aldığı açıklandı.

Adalet Bakanlığımız tarafından yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik konsolosluklar aracılığıyla verilen noterlik hizmetleri, kurumlar arası gerekli entegrasyonun tamamlanmasıyla kolaylaştırmıştı. Yurt dışında yapılan benzer işlemler uygulama öncesinde muhataplarına posta ve kargo gibi yollarla daha zor bir şekilde ulaştırılıyordu. Posta ve kargo ile büyük zaman kayıpları yaşanıyordu. Uygulamayla birlikte konsolosluklar ve Türkiye Noterler Birliği bilişim sistemi arasında entegrasyon sağlanmış oldu. Böylelikle yurt dışında yapılan işlemler için aynı anda yurt içinde bulunan noterliklerden örnek alınması mümkün hale getirildi. Yeni gelen uygulamayla posta gönderilmesine gerek kalmaksızın yapılan işlemin bir örneği, yetkilendirilen kişi tarafından Türkiye'deki herhangi bir noterlikten anında alınabiliyor. Uygulamayla özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye'deki işlemlerinin daha hızlı, güvenli ve kolaylıkla görülebilmesine olanak sağlandığı aktarıldı. Uygulamanın başladığı tarih olan 06 Nisan 2019 tarihinden bu yana 16 bin 121 işlem gerçekleştirildiği Adalet Başkanlığı resmî sayfasından duyuruldu.

YURTİÇİNDEKİ ÇEŞİTLİ NOTERLİKLERDEN DE 16 BİN 794 ÖRNEK ALMA İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Adalet Bakanlığı noterlik hizmetlerini dijital ortamda birbirine entegre etmişti. Adalet Bakanlığının 19 Ağustos 2019 tarihinde başlattığı bu uygulama kapsamında, yurt içinde herhangi bir noterlikte gerçekleştirilen bir işlemin örneğini başka bir ildeki noterlikten, ilgilisi tarafından alınabilmesini sağladı. Adalet Bakanlığı bu yolla; postada kaybolma, işlemin yapıldığı yere gitme gibi sıkıntılar ortadan kaldırarak vatandaşların çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde işlemlerini gerçekleştirme imkanı sundu. Uygulamanın başladığı tarihten bu yana 16 bin 794 örnek alma işlemi gerçekleştirildi. Adalet Bakanlığı faaliyeti geçirdiği projeler ile vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

noter konsolos adalet bakanlığı