"Kadınlar Omuz Omuza" projesiyle depremzede kadınlar da istihdam ediliyor
- Memorial Sağlık Grubu CEO'su Uğur Genç: - "Depremde zarar görmüş veya bir şekilde o bölgede olan arkadaşlarımızı Memorial Sağlık Grubu bünyesinde istihdam etmek ve onlara destek olmak istedik. Şu an 17 çalışanımız aramızda yer alıyor" - Depremzede hemşire Bilge Bozkurt: - "Adıyaman'da hayallerimizi, çocukluğumuzu, ailemizi, memleketimizi, bir yanımız buruk şekilde enkazın ve toprağın altında çok fazla yakınımızı bırakarak Antalya'ya geldik"
Memorial Sağlık Grubunca, İyi Niyet Derneği işbirliğiyle kadınları çalışma hayatına kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Kadınlar Omuz Omuza sosyal sorumluluk projesi kapsamında, depremzede kadınların da istihdamı sağlanıyor.
Projenin birinci yılı dolayısıyla Memorial Bahçelievler Hastanesi Konferans Salonu'nda söyleşi gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını yapan Memorial Sağlık Grubu CEO'su Uğur Genç, birinci yılı kutlanan Kadınlar Omuz Omuza projesiyle tüm şehirlerde kadın istihdamının önemini vurgulama şansı yakalandığını söyledi.
Genç, Projemizin amacı, toplumda sıkıntı yaşayan sınırlı eğitim almış arkadaşlarımızı bünyemize katmak, onlara eğitimler vermek, 6 aylık koçluk eğitimiyle beraber kurumda çalışma arkadaşımız olmalarını sağlamaktı. 100'den fazla kadına dokunduk. 53 çalışma arkadaşımız bünyemize katıldı. 41'i hala çalışma arkadaşımız olarak devam ediyor. Memorial Sağlık Grubu kadın istihdamını desteklemeyi sürdürüyor. Çalışanlarımızın yüzde 67'si, şef üstü yöneticilerimizin yüzde 61'i kadın. İnşallah bu oranı arttırmak da hedefimiz. diye konuştu.
Proje devam ederken 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığını kaydeden Genç, şöyle devam etti:
Depremin 7. günü bize bir başvuru ulaştı. Oradan hareketle depremzedeler için 'Bunu nasıl artırabiliriz?' diye düşündük. Depremde zarar görmüş veya bir şekilde o bölgede olan arkadaşlarımızı Memorial Sağlık Grubu bünyesinde istihdam etmek ve onlara destek olmak istedik. Şu an 17 çalışanımız aramızda yer alıyor. Program kapsamında istihdam edilen depremzedelerin katılımıyla bir söyleşi yapılacak. Onları dinliyor olacağız. Projemizin ikinci ayağını da böylece başlatmış olduk.
- Tüm kadınlara ışık olmak için buradayız
Söyleşide, proje kapsamında istihdam edilen kadınlar ve depremzedeler yaşadıklarını anlattı.
26 yaşındaki hemşire Bilge Bozkurt, deprem nedeniyle Adıyaman'dan Antalya'ya yerleştiklerini ifade ederek, Adıyaman'da hayallerimizi, çocukluğumuzu, ailemizi, memleketimizi, bir yanımız buruk şekilde enkazın ve toprağın altında çok fazla yakınımızı bırakarak Antalya'ya geldik. Memorial Sağlık Grubu depremzede olup çalışmak isteyenlere başvuru sayfası açmıştı. Ben de başvurdum. Aynı gün görüşme sağladılar. Biz de bundan sonra tüm kadınlara ışık olmak için buradayız. diye konuştu.
Bozkurt, depremi Adıyaman merkezde ailesiyle 4 bloklu bir sitenin 9. katında yaşadığını anlatarak, Çaresizce birbirimize sarılarak, çığlık sesleriyle ölümü bekledik. Deprem vurdu, duraksadı, tekrar vurdu, duraksadı. Bu şekilde ilerledi. Kaçma şansımız yoktu. Hafif bir duraksamada sağa sola çarparak, eşyaların devrilmesiyle beraber 9. kattan can havliyle duvarların yıkılmasıyla beraber çıktık. Bana ve aile bireylerime bir şey olmadı ama yaramız, acılarımız çok büyük. dedi.
Adıyaman'da özel bir hastanede yenidoğan yoğun bakımcı olarak çalıştığını belirten Bozkurt, şu anda hemşire olarak mesleğine devam ettiğini söyledi.
- Elazığ ve Kahramanmaraş depremlerini yaşadı
Söyleşideki bir diğer depremzede medikal muhasebe personeli Mehtap Duran ise biri kız, biri erkek iki çocuğuyla 24 Ocak 2020'deki Elazığ ve 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerini yaşadı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce İskenderun'da iki çocuğuyla yaşadığını ve özel bir hastanede çalıştığını anlatan Duran, Depremden sonra Antalya'ya gelip yeni bir hayata geçtik. Nasıl yaşayacağımı düşünürken Antalya'da hastaneleri araştırdım. Sonra bir gece yarısı hastane genel müdürüne mail attım. 3 saat sonra dönüş sağlandı ve hemen işe başladım. diye konuştu.