Jandarma 712 erkek Astsubay alımı yapacak

ABONE OL

Jandarma Meslek Yüksek Okuluna (JAMYO), 712 erkek öğrenci alınacağı açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ihtiyaçlar doğrultusunda rutin olarak Astsubay alımı devam ediyor. Son açıklanan ilama 712 erkek AStsubay alınacağı bildirildi. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna başvuru için, 2021 Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına göre, sıralamada en az 500 bininci sırada olan adaylar başvuru yapabilecek ve kontenjan miktarının 10 katı aday sınava çağrılacak. İşte ilanın detayları;

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞININ MUVAZZAF ASTSUBAY İHTİYACININ KARŞILANMASI MAKSADIYLA JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU (JAMYO)'NA (712) ERKEK ÖĞRENCİ TEMİN EDİLECEKTİR.
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında eğitim-öğretim görecek, Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla başvurular 12 Temmuz-08 Ağustos 2021 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır. Başvuruların başlama ve bitiş saatleri, temin şartları ve diğer detaylar;

www. jandarma .gov. tr ve www .jsga. edu. tr adreslerinde yer alan "2021 yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) Öğrenci Başvuru Kılavuzu'nda belirtilmiştir. Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER
a. Başvurular sadece, https:// vatandas. jandarma .gov. tr/ PTM /Giris internet adresleri ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
b. Adayların "Başvuru Kılavuzunun" tamamını okuduktan sonra başvurusunu yapması gerekmektedir.
c. Başvurular, 12 Temmuz 2021 günü başlayıp, 08/08/2021 günü saat 23:59'da sona erecektir.
ç. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi'ne e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

jandarma astsubay astsubay alımı 2021 astsubay alım ilanı