İzmir Barosu'ndan eleştiri: "İş hanında adliye olmaz"

ABONE OL

İzmir Barosu, Karşıyaka Adalet Sarayı Ek Hizmet Binası'nın fiziksel koşullarını eleştiren yazılı açıklama yaptı.

Adliyelerin ek hizmet binaları eleştiri almaya devam ediyor. İzmir Barosu, Karşıyaka Adliyesi’nin Çiğli’deki bir iş merkezinde yer alan ek hizmet binasındaki koşulların eksikliğine dikkat çekmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: “2024 yılındayız ve Cumhuriyetimiz'in 100. Yılını geride bıraktık. Karşıyaka Adliyesi’nin bazı birimleri bu binaya 5 ile 6 yıl önce taşındı. Şu anda 5. Katta Aile Mahkemeleri, Asliye Hukuk ve Sulh Hukuk Mahkemeleri faaliyet gösteriyor. Yüzlerce personel ve hakim burada çalışıyor, avukatlar mesailerinin büyük kısmını burada geçiriyor."

"Bu binada yakın zamanda ciddi sorunlar yaşandı ve sadece adliye çalışanları değil, vatandaşlar da büyük sıkıntılar çekti. Elektrik kesintileri, çalışmayan asansörler, dar koridorlar ve kötü temizlik koşulları var. Bu sorunları Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Çiğli Belediyesi’ne defalarca ilettik ama hiçbir çözüm önerisi sunulmadı. Sebep olarak ‘Başka uygun bir alan yok’ ve ‘Hazinede para bulunmuyor’ deniliyor. Ancak irade eksikliği nedeniyle bu sorunlar çözülemiyor"