İnfaz ve Koruma Memurluğundan Cezaevi Katipliğine Geçiş Şartları
İnfaz ve koruma memurlarının kurum içi geçişlerde meslekli yıl ve kadro durumlarına göre en rahat geçiş yapabilecekleri alanları sizler için haberleştiriyoruz. Bugün ki haberimiz İnfaz ve koruma memurluğundan Cezaevi katipliğine geçiş şartları üzerine olacak.
İnfaz ve Koruma Memuru: Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde kurumun güvenlik, düzen ve disiplininin sağlanması, hükümlülerin kurum içindeki hareketlerinin takip ve kontrolü ile gözetimi ve kurumun temiz tutulması ile hükümlülerin iç yönergelere uygun surette hareket etmelerini sağlamakla görevli olup, müdür ve ikinci müdür veya bunların bulunmadığı yerlerde idare memuru ile infaz ve koruma başmemuru tarafından verilen görevleri yapar.
Cezaevi Katibi: Kurumun yazı işlerini ve müdürün kendisine verdiği diğer işleri yapar. Ceza infaz kurumlarında İnfaz Kalemi başta olmak üzere birimlerde görev yapmaktadırlar.
Zabıt kâtibi, cezaevi kâtibi ve daktilograf kadrolarına atanabilmek için;
1 (Değişik: RG - 09 Ekim 2010-27724)Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak,
2. En az lise veya dengi okul mezunu olup, (Ek ibare: RG - 06 Mayıs 2014-28992) daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihinde Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak,
3 (Değişik: RG - 06 Mayıs 2014-28992) Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (bu bende göre yapılacak uygulamalı sınavda başarılı sayılabilmek için; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.)
4. 25 Mart 2004 tarihli ve 25413 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği ile 06 Şubat 2004 tarihli ve 25365 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği kapsamı dışında kalan; memurluk ve zâbıt katipliği ile veri hazırlama ve kontrol işletmenliği, cezaevi kâtipliği ile ambar memurluğu gibi aynı düzey görev olarak kabul edilen unvanlar arası atamalarda, bu Yönetmelikte belirtilen şartların bulunması hâlinde, atamaları adalet komisyonlarınca teklif edilenler için ilgili komisyonun uygun görüşü üzerine Bakanlık onayıyla unvan değişikliği yapılmak suretiyle naklen atama yapılabilir.
İNFAZ VE KORUMA MEMURLUĞUNDAN CEZAEVİ KATİPLİĞİNE GEÇİŞ KOŞULLARI
İnfaz ve koruma memurluğundan; cezaevi katibi veya ambar memurluğuna kişinin talebi kurum en üst amirinin teklifi ile birlikte komisyonun uygun görüşü ve belirtilen şartları taşıma doğrultusunda (ör: cezaevi katipliğinden 3 dakika 90 kelime yazma vb.) Bakanlık onayı ile unvan değişikleri yapılabilmektedir. Unvan değişikliğinde kurumdaki mevcut kadro durumu da göz önünde bulundurulmaktadır.
adalet.tv ailesi olarak bu konuları detaylı olarak uzman kadromuz ile araştırmaya devam ediyoruz.