İcra müdürü, zabıt katibi ve noter dahil 25 kişi gözaltına alındı

ABONE OL

750 milyon liralık dolandırıcılık operasyonu: İcra müdür yardımcısı, zabıt katibi, noter çalışanları dahil 25 kişi gözaltına alındı.

DolandırıcIlık haberleri artarak devam ediyor. İstanbul'da yaşanılan son olayda yediemin otoparklarında bulunan lüks araçları, icra müdürlüklerinde düzenledikleri sahte belgelerle otopark dışına çıkararak satan 25 şüpheli şahıs İstanbul merkezli 8 farklı ilde düzenlenen operasyonla KOM şube polisleri tarafından gözaltına alındı.

750 MİLYONLUK VURGUN

Emniyet tarafından “Şifre 1" adı verilen operasyonda, yaklaşık olarak 750 milyon TL'lik vurgun yaptıkları tespit edilen şüpheli şahıslar arasında bir icra müdür yardımcısı, icra dairesinde görevli memurlar ve zabıt katiplerinin bulunduğu belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin isimleri ise açıklanmadı. Emniyette ifade işlemleri devam eden şüphelilerden, şebekenin para karşılığı üzerine 7 lüks otomobil kaydettirdiği öğrenilen bir çobanın da olduğu belirtilirken, bu yöntemle çalınan otomobiller arasında firari Reza Zarrab adına kayıtlı BMW marka bir otomobilin de bulunduğu dosyaya yansıdı.

Şüpheli şahısların emniyet sorgusunun ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.