Hükümlüler restorasyon çalışmasına destek oldu

ABONE OL

Erzurum Tarihi Şahap Paşa Tabyası Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Tarafından Restore Edildi.

Erzurum Valiliği, tarihi tabyaların korunması ve restorasyonu için önemli bir adım attı. "Kültürel ve Doğal Miras Değerlerinin Korunması" projesi kapsamında, Erzurum’un savunmasında kilit rol oynayan 23 tabya, çeşitli kurumlar, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarına emanet edildi.

Bu çerçevede, 1884-1896 yılları arasında inşa edilen Tarihi Şahap Paşa Tabyası’nın sorumluluğu, Erzurum Valiliği’nin talimatıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na devredildi. Tabyalarda başlatılan bakım, onarım ve temizlik çalışmalarına Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu personeli ve hükümlüleri de önemli katkılar sundu.

Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu personeli ve hükümlüleri, tabyanın eski ihtişamına kavuşması için özveriyle çalışarak, tarihi mirasın korunmasına yönelik büyük bir gayret gösterdi. Erzurum’un tarihî zenginliklerinin gelecek nesillere aktarılması hedefiyle yürütülen bu çalışmalar, “Erzurum-Tarihin İzinde Ecdada Vefa Projesi” adı altında gerçekleştirildi.

Vatan topraklarını bizlere miras bırakan ecdadın hatırasını yaşatmayı hedefleyen Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu, bu projeye hem personeli hem de hükümlüleri ile destek vererek, şehre önemli bir katkı sundu.