Hükümlüler eski koğuşlarda meslek öğrenecek

ABONE OL

Hükümlülerin meslek edindirilmeleri ve tahliyelerinin ardından topluma kazandırılmaları amacıyla tarım ve hayvancılık başta olmak üzere yaklaşık 30 iş kolunda faaliyet gösteren Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda eski koğuş binası hükümlüler için eğitim merkezine dönüştürüldü. Resmi açıklama Adalet Bakanlığının web sitesinden geldi.

HÜKÜMLÜLER, EĞİTİM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLEN ESKİ KOĞUŞLAR İÇERİSİNDE MESLEK ÖĞRENECEK -  Adalet Bakanlığı Cezaevleri ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu’nun açtığı, hayvancılık, et ve süt işleme, tarım, mobilya, demir döşeme gibi 30 iş kolunda üretim yapılan yaklaşık 7.300 dekarda kurulu Niğde Açık Cezaevinde hükümlüler bir yandan meslek öğrenirken bir yandan da ekonomiye katkı sağlıyor.

1.500 HÜKÜMLÜ İŞ İMKANINA SAHİP OLDU

Türkiye'nin en büyük açık ceza infaz kurumlarından biri olan Niğde Açık Cezaevindeki birçok atölyede bu güne kadar yaklaşık bin 500 hükümlü iş imkanına kavuştu.

Adalet ile Milli Eğitim bakanlıkları (MEB) arasında imzalanan 'Eğitim ve Öğretim İş Birliği Protokolü' kapsamında ceza infaz kurumundaki eski koğuş binası da, eğitim merkezine dönüştürüldü. Niğde Cumhuriyet Başsavcılığının girişimleriyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinin bir araya gelmesiyle, koğuş olarak kullanılan atıl bina tadilattan geçirilerek 11 derslikli mesleki eğitim merkezine haline getirildi. Eğitim merkezine kurumda Mart 2009'da şehit edilen infaz koruma başmemuru Abit Tüber'in adı verildi.

BELGE VE DİPLOMA ALABİLECEKLER

Şehit Abit Tüber Mesleki Eğitim Merkezinde hükümlülere, inşaat, metal, gıda, moda tasarım ile motorlu araçlar teknolojileri, hayvan yöneticiliği ve sağlığı ile tarım branşlarında eğitim verilecek. Hükümlüler teorik eğitimlerin ardından ustalık, çıraklık kalfalık gibi belgelerin yanı sıra meslek lisesi diploması alabilecek. Projenin başarıyla uygulanması bekleniyor.

açık cezaevi koğuş cezaevi infaz koruma cezaevi eğitim