Evinizdeki dolapları kolay bir şekilde boyayarak yenileyin, evde boyama yapmanın püf noktaları
Evinizde atmak istemediğiniz eşyaları boyayarak yeni bir soluk getirebilirsiniz. Örnek üzerinden kolay bir şekilde püf noktalarıyla boyama işlemi yazımızda.
Evdeki mobilyaları boyayarak yepyeni görünüm elde etmek
Bunu okuyacak olan okurlarımızın şüphesiz çoğunda şu şekilde bir konuşma geçmiştir:
Dolabım yeni ama renginin modası geçti, dolabım sapasağlam duruyor ancak rengi çok koyu, mutfak dolaplarımın rengi çok eskide kaldı, kıyafet dolabımı boyayıp odamı daha modern bir şekilde dizayn nasıl edebilirim?
Çoğu kişinin aklında bu soru dolansa da boyamaya cesaret eden kişi sayısı azdır. Öünkü kötü sonuç alıp sonrasında uğraşılmak istenmez. Editörlerimiz ise deneyim ve araştırmaları sonucu hiç şüphe etmeden evdeki tüm dolapları hatta mutfak dolapları gibi çok sık kullanılan yerleri bie rahatça boyayabileceğiniz boya, boya fırçası ve yöntemlerle karşınızda.
Mutfak Dolabı Boyama
Anlatacağımız dolap mutfak dolabı üzerinden gitmekte. Son dönemde sıklıkla tercih edilen boya olan Cadense ile boyama yapılıyor genelikle. Beyaz rengi boyamak istediniz, 2 lt beyaz multisurface akrilik boya size fazlasıyla yetecektir. Dolap renginiz eğer koyuysa bile bu boya miktarı fazla fazla 5-6 kat uygulama için yeter. Boyama yapıp kurumaya aldıktan sonra zaten tekrar bir kat daha vurup vurmayacağınızı rengin netliğinden anlarsınız. Eğer renk tam oturmamış kirli bir görüntü varsa o zaman bir kat daha vurmanız gerekebilir. Her renk skalasında seçenek bulunuyor.
1.kat boyama
Öncelikle dolap kapaklarını yerinden çıkarırsan ince detayı yerleri daha kolay boyarsınız. Ve kulplarda aynı şekilde çıkarılmalıdır. Diğer şekilde kulp altını boyamak çok zor ve dalgalı boyaya sebep olur. Boyaya plastik bir tabağa alıp ruloyu 4-5 kez üzerinden yuvarlayarak iyice boyayı yedirin. Boş bir tabakta da aynı şekilde ruloyu iki taraflı döndürerek boyanın her tarafa eşit dağılmasını sağlayın.
İnce ipek fırçada bulunması durumunda detaylı yerler daha iyi boyanır. Boyanması zor yerleri fırça ile boyadıktan sonra rulo fırça ile ince bir kat vurulur. Her tarafına boya vurulduktan sonra rulo ile hep aynı yönde olacak şekilde fırça ile boyanır. Boya fazlalığıda kalmamasına dikkat edilmelidir. İlk kat bu şekilde vurulduktan sonra serin bir ortmda 24 saat kurumaya bırakılır.
2.kat boyama
24 saat sonunda 2.katta aynı şekilde vurulur.
3.kat boyama
Bu kattan sonraki boyamada daha dikkatli olunmalıdır. Çünkü boyada fırça izi kalabilir. Boyadıktan sonra tekrar kurumaya bırakılır. 6 saat bekletilir.
4.kat boyama
4.kat boya yapılacaksa yapıldıktan sonra 5.kat ile arasında 6 saat geçmesi yeterlidir.
Vernikleme işlemi
Aynı markanın verniğini tercih edebilirsiniz. Parlak veya mat seçeneği bulunuyor. Parlak verniği tercih ettik ve işleme başladık. Bunda boyama gibi az sürmeye gerek yoktur. Olabildiğince bol uygulama yapabilirsiniz. Boya gibi fırçaya iyice yedirerek işleme başlayın. Rulonun boya bitiminde aynı yönde bitirdiğinize emin olun. İşlemi yaptıktan sonra toz almayan bir yere alın çünkü yapışkan olduğu için üzerine toz vb. şeyler yapışabiliyor.
24 saat ardından 2. katı bir 24 saat sonrada 3. katı sürebilirsiniz. İşlemler tamamen bittikten sonra kulpları yerine takıp kapakları yerleştirebilirsiniz. Boyama ardından 21 gün daha dikkati kulanılması, kimysal sürülmemesi gerekmektedir.
Dolap boyama, mutfak dolabı boyama, evde boya yapma, evde boyama yapmanın püf nokyası, evde dolap boyama