Eski Hükümlülere Arı Yetiştiriciliği Kursu

ABONE OL

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden Eski Hükümlülere Arı Yetiştiriciliği Kursu.

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, eski hükümlülerin meslek sahibi olmalarını sağlamak ve kendi işlerini kurmalarına destek olmak amacıyla, İŞKUR'un Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında "Arı Yetiştiriciliği" kursu düzenledi. Kurs, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirildi.

84 saat süren kurs, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi Hasan Cengiz ve Veteriner Sağlık Teknikeri Seval Taşkın tarafından verildi. Kursa 14 hükümlü ve 4 personel katıldı. İlk olarak teorik bilgilerin verildiği kurs kapsamında, Yiğitali Köyü'ndeki Uludağ Bal Evi Çiftliği'ne saha ziyareti yapıldı. Ziyaret sırasında kursiyerler, pratik arı yetiştiriciliği deneyimlerini geliştirdi. Bursa Arıcılar Birliği Başkanı tarafından arıcılık hibe destekleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kurs sonunda yapılan yazılı sınavda başarılı olan kursiyerler, Halk Eğitim Merkezi onaylı "Arıcılık Sertifikası" almaya hak kazandı. Sertifika töreni, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Cihat Çanak, Denetimli Serbestlik Şefi İlker Çağıran, Bursa Arıcılar Birliği Başkanı Umut Buğra Kavas ve denetimli serbestlik çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Denetimli Serbestlik yetkilileri, "Mesleğim Geleceğim Benim" sloganıyla 2024 yılında başlattıkları Mesleki Eğitim Eylem Planı Stratejisi çerçevesinde, mesleki bilgi ve beceriye sahip olmayan denetimli serbestlik tedbiri altındaki kişiler ve eski hükümlüler gibi istihdamda dezavantajlı grupların iş olanaklarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.