Emeklilerin maaş hesabı değişecek, yeni hesap sistemi geliyor

ABONE OL

Emekli maaş hesaplama sistemi değişiyor. Yeni dönemde emekli maaşları artık farklı bir yöntem ile belirlenecek.

Emeklilerin uzun süredir beklediği maaş hesaplama sistemi yeni hükümetin ilk gündem maddeleri arasında yer alıyor. En düşük memur maaşının 7500 TL olmasının ardından bu rakamın üzerinde maaş alan emekliler için bir mağduriyet ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaş ve ikramiyelerinin bayram öncesinde ödeneceğini açıklamıştı. Enflasyonda tek haneli rakamlara inileceğini vurgulayan Erdoğan, 'Hayat pahalılığını gündemimizden çıkaracağız' ifadesini kullanmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına ilişkin konuştu. Akbaşoğlu, "Ne vaat ettiysek onu gerçekleştiren bir partiyiz. Vaat ettiğimizi yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu perspektif gerçekleşecektir" diyerek konuya vurgu yapmıştı.

Emekliler için düşünülen yeni maaş hesap sisteminde herkesin ödediği pirim oranında maaş alması ve adaletin sağlanması hedefleniyor.

Anlaşılacağı üzere yeni hesaplamalarda; çalışma döneminde (emekli olmadan önce) sigorta pirimleri yüksek olanların emekli aylıkları da yüksek olacak. Tüm dünyada uygulanan bu sistem ülkemizde tam manasıyla hiçbir zaman uygulanmamıştı.

Reformlar ile aksayan çok fazla konuyu açıklığa kavuşturan AK Partinin bu konuyu da kısa süre içerisinde TBMM gündemine getirmesi bekleniyor.

Emekliler de bu düşünülen maaş hesap sistemine sıcak bakarak, bir an evvel bu sisteme geçilmesini bekliyor.

emekli maaş emekli maaş hesabı emekli maaş sistemi emekli aylığı