Eczacıbaşı Topluluğu, Akbank ve Fazla yöneticileri staj programına katılan öğrencilerle buluştu
- Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı: - "Kişinin kendi için nasıl bir vizyona sahip olduğunu ve bunu besleyen yetkinliklerinin neler olduğunu, bunları hangi destek mekanizmaları ile destekleyebileceğini değerlendirmesi gerekir"
Türkiye Bilişim Vakfı'nın platformu Başlangıç Noktasının koordinasyonuyla Ezber Bozan Deneyim projesinde bir araya gelen Eczacıbaşı Topluluğu, Akbank ve Fazla şirketlerinin veri bilimi, dijital pazarlama/e-ticaret ve yazılım alanlarında sunduğu rotasyonlu staj programı 27 üniversite öğrencisiyle başladı.
Vakıftan yapılan açıklamaya göre, açılış programına katılan Eczacıbaşı Topluluğu, Akbank ve Fazla şirketleri, etkinlikte 27 üniversite öğrencisi stajyer ile bir araya geldi.
Network görüşmeleriyle başlayan etkinlik daha sonra Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Başlangıç Noktası Lideri Cem Leon Menase'nin moderatörlüğünde gerçekleşen panel ile devam etti.
Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa, Eczacıbaşı Topluluğu Yetenek Müdürü Taylan Gümüş ve Fazla İnsan ve Kültür Yöneticisi Melike Akan Baş'ın konuşmalarının ardından kapanış bölümünde, Bihter Akköse, Buse Kasımbeyli, Ezgi Günay ve Cem Leon Menase'nin moderatörlüğünde öğrencilerin sorularını yönelttiği bir soru cevap oturumu düzenlendi.
- Bir insanın kendini tanımlayabilmesi çok önemli
Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Bir insanın kendini tanımlayabilmesi çok önemli. Kişinin kendi için nasıl bir vizyona sahip olduğunu ve bunu besleyen yetkinliklerinin neler olduğunu, bunları hangi destek mekanizmaları ile destekleyebileceğini değerlendirmesi gerekir. Bu açıdan değerlendirildiğinde kendiniz için niş bir alan oluşturursunuz, burada pazar koşulları ve sizin neler katabileceğiniz de ayrıca değerlidir. ifadelerini kullandı.
Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa da üniversitede okuyan gençlerin iş hayatına ve topluma katılmasının herkesin görevi olduğunu belirterek, şu görüşleri paylaştı:
Üstelik bu sadece gençler için önemli ve gerekli değil, bizce bu kurumlar ve devletler için de önemli. Bu sayede biz de kendimizi geliştiriyor, tasarlıyor ve güncelleyebiliyoruz. Bizler Akbank'ta uzun zamandır projeler yapıyoruz, bu sefer yeni bir bakış açısıyla projelere bakmak istedik. Burada, geleceğin iş dünyasına hazırlanan gençleri hangi yetkinliklere sahip olmalı ve onları nasıl hazırlayabiliriz sorusuyla yola çıktık.
Eczacıbaşı Topluluğu Yetenek Müdürü Taylan Gümüş de bir başkasıyla aynı amaçta buluşabilme, uyumlanabilme, ona motive olabilme ve çalışabilme becerisinin son zamanlarda ön plana çıktığını aktardı.
Gümüş, Eskiden yöneticilerin yönlendirmesi önemliyken, bugün işin ihtiyacını bilen uzmanların otonom şekilde aldığı karar yapıları öne çıkıyor. Bu noktada teknik becerilerinizi geliştirmeniz ve çeşitlendirmeniz çok önemli. Hem sizlerin hem Türkiye'nin gelişimi hem de globaldeki küçük mavi noktanın bir amaca hizmet edebilmesi için önem teşkil ediyor. değerlendirmesinde bulundu.
Fazla İnsan ve Kültür Yöneticisi Melike Akan Baş da işe alımda en kritik konunun kendini geliştirmek için çalışan iyi öğrenciler bulmak olduğunu belirtti.
Biz bireysel olarak başlatıyoruz aslında iyilik hareketini, bu sebeple kişi her daim öğrenmeyi, bilgiyi talep etsin, sahip olduğu kaynakları doğru kullansın istiyoruz. ifadelerini kullanan Baş, etkinlikte stajyerleri ağırlamaktan çok mutlu olduklarını aktardı.
Baş, Var olan şartlarda daha iyi bir dünya mümkün, bunu bu iş ortaklığı vesilesiyle en başından yakalamanız bizim için kıymetli. değerlendirmesinde bulundu.