DSÖ ikinci dalgada sonbaharı işaret etti

ABONE OL

Dünya SAğlık Örgütü'nden koronavirüs salgın hastalığında 2. dalga için tarih verildi. Salgın tehditi hala devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgiti’nün (DSÖ) yaptığı detaylı açıklamada koronavirüs tehdidinde ikinci dalganın, sonbahar aylarının başlarında başlayacağının beklendiği vurgulandı. Dünya, 6 aydır koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ederken, bir kötü haber de Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) gelmiş odu.

TÜM ÜLKELER COVİD-19'A KARŞI İŞ BİRLİĞİNE DAVET EDİLDİ
Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa bölge sorumlusu "Dr. Hans Kluge", tüm dünyaya birlik çağrısında bulundu. Dünya devletlerinin bulaşma ve vaka takibi konusunda çok hızlı davranmaları gerektiğini özellikle vurguladı.
Dr. Hans, hızlı ve etkili virüs testi, pozitif vaka takibi (filyasyon) ve izolasyonu açısından koronavirüsle mücadelede tüm dünyayı iş birliği yapmaya ivedi olarak davet etti.

Koronavirüs ile mücadelede büyük bir başarı yakaladığı iddia edilen Çin’de, bu sefer işler iyiye gitmediği rakamlara yansıdı. Başkent Pekin’de geçen hafta vakalar hızlı bir şekilde artmaya başladığı görüldü.
Yeni vakaların tamamına yakınının, toptan satış yapan bir halk pazarından kaynakladığı ortaya çıktı. Bilindiği üzere koronavirüs ilk önce canlı hayvan pazarında görülmüştü.

koronavirüs covid-19 korona dsö. hans kluge