Devlet Bahçeli'den 9'uncu yargı paketi açıklaması

ABONE OL

MHP lideri Devlet Bahçeli'den 9'uncu yargı paketi açıklaması geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin gurup toplantısında yaptığı konuşmada 9'uncu yargı paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bilindiği üzere TBMM tatile girmeden önce 9'uncu yargı paketi Meslis'e gelmiş ancak yasalaşmamıştı.

Bahçeli'nin açıklamasından öne çıkanlar: "Sivil ve demokratik bir anayasayı ülkemize ve milletimize kazandırmak, yeni yüzyılın en büyük demokratik başarısı olacaktır. 12 Eylül darbe döneminin kalın iz ve tortularını taşıyan mevcut anayasayla, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin doğası ve sistemsel mimarisi çelişmektedir. Bu nedenle sorumluluk bilinciyle harekete geçmemiz, ağyarını mani efradını cami bir anayasayı hazırlayıp devlet ve millet hayatına hakim kılmamız acil bir gerekliliktir."

"Ayrıca Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi ile 9'uncu Yargı paketinin kısa süre içinde yasalaşacağına inanıyorum. MHP ve Cumhur İttifakı milletimize verdiği sözleri birer birer tutacaktır. İttifakımız, Türkiye’nin parlak geleceğinin müjdesidir. İttifakımız, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın bayraktarıdır. İttifakımız, ekonomik ve siyasi istikrarın güvencesidir."

Cumhur İttifakı'na yönelik sert eleştirilere değinen Devlet  Bahçeli, "Şu tuhaf zillet ve ziyan olmuş üsluba bakınız ki kendi ittifaklarını, 'İyiler', bizim ittifakımıza da 'Kötüler' diyen provokatör CHP Genel Başkanının mahkeme kapılarında, bir avuç MHP düşmanıyla esip gürlemesi, batık gemileri gibi siyasi ahlaksızlığın meçhul sahillerine düşe kalka sürüklenmesi tek kelimeyle yüzsüzlüktür. Ne kadar Türkiye karşıtı, layüsel, laçka, lekeli ve icazetli kim varsa, sima varsa, hepsi bir olmuş, görülen bir cinayet davası münasebetiyle MHP'yi ve dava arkadaşlarımızı şerefsizce suçlamaya kalkışmışlardır. Eski veya yeni fark etmez, bazı partilerin genel başkanları, kifayetsiz muhabirler, ekranları fitne fesat yayan bir kısım karanlık televizyon kanalları ayaküstü mahkeme kurmuşlar, bilirkişi, hakim ve savcı rolüne soyunarak partimizi, dava arkadaşlarımızı, namertliğe dahi taş çıkartan bir iştahla yargılamaya tevessül etmişlerdir. Utanmadan, sıkılmadan, gerçekleri çarpıtarak, partimizde azmettirici ve katil arayanlar, timsah gözyaşlarıyla sabrımızı sınayanlar, önce aynaya bakacaklar, şeref ve haysiyetleri elverdiği ölçüde konuşmayı deneyeceklerdir. MHP, Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 2'ncisi dün başlayan malum davanın duruşmalarını dikkatle takip etmektedir." ifadelerini kullandı.