Deniz dibindeki duvarlara ceza yağdı

ABONE OL

Bodrum ve Milas'da denizin dibine yapılan metrelerce duvarları örenlere cezalar kesilmeye başlanıldı.

İnsanlaın doğaya verdiği zararlar bitmek bilmior. Bunlara son olarak deniz dibine beton duvrlar örenler eklendi. Bir insanın aklına deniz dibine beton duvar örmek nerden gelir, gerçekten şaşırtıcı bir durum olsada; yetkililer olaya kayıtsız kalmayarak cezaları kesmeye başlad. Bodrum ve Milas'da denizin dibine yapılan metrelerce duvarları örenlere cezalar ard arda kesiliyor. Türkiye'de bir ilk olacak olan cezanın bedeli ise yaklaşık 200 bin lira civarında olacağı öğrenildi.

Bodrum'da denizin dibine metrelerce uzunlukta duvar örülmesinin gündeme gelmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı yetkililer hemen harekete geçti. Milas'ın Güllük Limanından Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botlar ile hareket ederek bölgeye gelen ve 10 kişiden oluşan ekip, uzunluktaki deniz dibindeki beton duvarların yanı sıra denizin ortasına kadar kurulan iskeleleri, dolgu ile yapılmış plajları ve duvar örülü sahillerde, incelemelerde bulundular. Ekipler, bilgisayarlarından bölgenin uydu fotoğraflarına bakarak, kaçak yapıların tespitini yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli dalgıçlar, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğünde görevli uzman kişiler den oluşan ekip duvarları yerinde inceleyip tespit etti. Ceai işlemlerin vakit kabedilmeden uygulanacağı öğrenildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botla Pina yarımadasına gelen Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri metrelerce uzunluktaki deniz dibindeki beton duvarların yanı sıra denizin ortasına kadar kurulan iskeleler, dolgu ile yapılmış plajlar, duvar örülü sahilleri görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Ekipler, sahil güvenlik botunun üzerinden bölgeyi detaylı olarak görüntüledi.

deniz beton deniz dibi ceza