DEM partili vekil, cezaevinde görevli infaz koruma başmemurunu isim vererek hedef gösterdi

ABONE OL

DEM partili milletvekili, Kocaeli'de görev yapan infaz koruma başmemurunu isim vererek hedef gösterdi.

Sol terör örgütlerinin ceza infaz kurumlarında yaşadığı iddia edilen sorunları sürekli TBMM gündemine getirirek sistematik bir karalama kampanyası yürüten vekiller artık memurları hedef göstermekten çekinmiyor.

DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, Kocaeli 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde yaşandığını iddia ettiği hak ihlallerini TBMM gündemine taşıdı. Konuşmasında görevli bir memurun adını ve soyadını belirterek hedef gösteren vekil Altın tepkilerin odağı oldu.

Milletvekili Beritan Altın'ın konuşmasında infaz koruma başmemurunu hedef gösterdiği kısım: "...Kocaeli 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda çalışan başgardiyan T. Ş.'nin (memurun adı soyadı kısaltılarak yayınlanmıştır) mahpuslara psikolojik baskı ve şiddet uyguladığı iddiaları doğrultusunda herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

Mahpusların havalandırma saatlerinin en sıcak saatlere denk getirilmesi ve diğer mahpuslarla havalandırmaya çıkamama sorunlarının giderilmesi için ne gibi düzenlemeler yapılacaktır?..."

Bilindiği üzere DEM partili vekiller Yüksek Güvenlikli Ceza infaz Kurumlarında 1 veya 3 kişilik odalarda 1 - 3 kişi kalan ve bütün ihtiyaçları Adalet Bakanlığı tarafından giderilen PKK Ve DHKP'C'li hükümlü ve tutukluları düzenli olarak gündeme getiriyor.