CTE personelinin yolluk sorunu

ABONE OL

"CTE personelinin yolluk sorunu" konusu özel haberimizde.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Genel Müdürlüğü 2023 yılı içerisinde taşra teşkilatı için yapmış olduğu görevde yükselme ve unvan sınavı sonucunda 50 sayman, 50 öğretmen, 40 sosyal çalışmacı, 15 memur, 500 infaz ve koruma başmemuru (435 erkek infaz ve koruma başmemuru ve 65 kadın infaz ve koruma başmemuru), 5 makine mühendisi, 30 makine teknisyeni, 8 gıda mühendisi, 20 gıda teknisyeni, 5 çevre mühendisi, 2 tekstil mühendisi, 30 sıhhi tesisat teknisyeni, 50 bilgisayar teknisyeni, 20 mobilya dekorasyon teknisyeni, 10 ziraat teknisyeni, 50 elektrik teknisyeni kadrosuna atama yapılmıştır.

YOLLUKLAR YATMADI

Personeller 19.04.2024 tarihinde ilişikleri kesildiği yeni kurumlarda görevlerine başladığı ancak yaklaşık 3 aydır sürekli görev yolluklarının yatmadığı tarafımıza gelen şikayetler doğrultusunda bildirilmiştir.

Ayrıca Nakil atama sistemi kapsamında ceza infaz kurumu personeli ile ve Ceza İnfaz Kurumları ve Denetimli Serbestlikte görev yapan Müdür ile Müdür Yardımcıları Kararnamesi kapsamında 1- 12 Temmuz 2024 günleri arasında yaklaşık 3000 personelin ilişiklerinin kesildiği ve kesilmeye devam ettiği bu haliyle personelin sürekli görev yolluğu ödemesinde sorun teşkil edeceği tarafımıza gelen şikayetler ile belirtilmiştir.

Bu nedenle 1050 personelin yolluğunun yatmadığı buna ilave 3000 personel eklendiği düşünüldüğünde bekleyişlerin artacağı mağduriyetlerin kat ve kata artmaya devam edecektir. Personelin özlük haklarındaki yetersizliğin yanı sıra farklı ile taşınmaları esnasında yaptıkları masraf ile ekonomik açıdan zorlandıkları bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmalıdır.