Cezaevlerinde sevkler Ağustos ayına özel bir kez açılacak

ABONE OL

Adalet Bakanlığı aldığı tedbirler ile virüsü cezaevlerinden uzak tutmayı başarmıştı. Bakanlık tedbirleri uygun görüldüğü anlarda esnetmeye devam ediyor. Ağustos ayı için mahkum sevklerine kolaylık sağlandığı öğrenildi.

Adalet Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında güvenlik ve sağlık durumları hariç hükümlü ve tutukluların nakillerini kapatmıştı. Cezaevlerinde bu ve benzer faaliyetlerin sınırlandırılması ile koronavirüs cezaevlerinde yayılması engellenmişti.

Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü aldığı karar ile Ağustos ayı içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere kapalı cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutukluların nakil taleplerinin alınmasını uygun gördüğü anlaşıldı. Kronik rahatsızlığı olanların ise koronavirüs nedeniyle bu sevk işlemlerinden faydalanamayacağı öğrenildi. Koronavirüs ülkemizde etkisini azalttıkça bakanlık da tedbirleri kademeli olarak azaltmaya devam edeceği öngörülüyor.

Dünya genelinde etkisini artıran koronavirüs alınan tedbirler ile ülkemizde günlük pozitif vaka seviyelerine kadar indirilmiş ayrıca avrupa ülkeleri dahil cezaevlerinde koronavirüs hızla yayılmaya devam ederken Adalet Bakanlığı’nın aldığı tedbirler sayesinde ülkemiz cezaevlerinde mahkumlarda pozitif vaka sayısının çok az olduğu biliniyor.

cezaevi cezaevi nakil cezaevi sevk mahkum