Cezaevinde tiyatro etkinliği

ABONE OL

Akçadağ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Geleneksel Türk Halk Tiyatrosu Etkinliği Düzenlendi.

Akçadağ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, tutuklu ve hükümlülerin moral ve motivasyonlarını artırmak, rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunmak ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Gençlik Haritası Kültür, Sanat, Ekolojik ve Halk Kültürleri Derneği Başkanı Ozan Değirmencioğlu ile dernekten Kadir Köse ve Mehmet Göre tarafından Geleneksel Türk Halk Tiyatrosunun önemli örneklerinden Karagöz, Kukla ve Orta Oyunu sergilendi.

Kurumun çok amaçlı konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Kurum Müdürü, 2. Müdürler, Eğitim Servisi, Psiko-sosyal Servis görevlileri, çok sayıda personel ve hükümlü/tutuklular katıldı. Büyük ilgi gören ve beğeni toplayan tiyatro gösterisi, izleyicilere hem eğlenceli hem de düşündürücü anlar yaşattı. Ustaca yansıtılan oyun, izleyenleri kimi zaman güldürdü, güldürürken düşündürdü, kimi zaman da duygulandırdı. Günümüz meselelerine incelikle dokunan performansları, hükümlü ve tutuklular sık sık alkışlayarak destekledi.

Yaklaşık 40 dakika süren oyunun sonunda, Kurum Müdürü tarafından oyunculara teşekkür edildi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile etkinlik son buldu.