Cezaevinde 10 yıl yattı, 50 milyon dolar tazminat kazandı

ABONE OL

Cezaevinde haksız yere 10 yıl yattı, 50 milyon dolar tazminat kazandı.

ABD'li bir vatandaş, işlemediği cinayetten dolayı 10 yıl hapis yattıktan sonra yürüttüğü hukuk mücadelesi sonrasında 50 milyon dolar kazandı.

ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden alından bilgiye göre; 34 yaşındaki Marcel Brown, 2008 yılında Chicago'nun batı yakasında 19 yaşındaki bir adamın vurulmasından dolayı yargılandığı mahkeme tarafından suç ortağı olmaktan suçlu bulunduktan sonra 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

10 YIL HAPİS YATTI

Delil durumunun değişmesinin ardından mahkeme tarafından mahkumiyetini iptal edilmesi ve savcıların aleyhindeki tüm suçlamaları reddetmesinin ardından 2018'de serbest bırakılmadan önce 10 yıl cezaevinde yattı.

İki haftalık bir duruşmanın ardından, Pazartesi günü Chicago'daki ABD Bölge Mahkemesi'nde bir jüri, polisin delil uydurduğunu ve yanlış itirafta bulunmaya zorladığını tespit ettikten sonra mağdur Brown'a tazminat ödenmesine karar verdi.

50 MİLYON DOLAR TAZMİNAT

Avukatları ise polis memurlarının Brown'ı 30 saatten fazla bir süre boyunca bir sorgu odasına kilitlediğini, onu yiyecekten mahrum bıraktığını, tekrarlanan telefon görüşmesi taleplerini reddettiğini ve uyumasını engellediğini söyledi.

Tazminat davası sonucu mağdura 50 milyon dolar ödenmesine karar verildi.