Çatışmalardan kaçarak ülke içinde yer değiştiren Yemenliler acılarının son bulmasını istiyor

ABONE OL

- Yaklaşık 100 bin kişinin yaşam mücadelesi verdiği El-Cefine Mülteci Kampı başta olmak üzere mülteci kamplarının hemen hemen hiçbirinde elektrik, su ve kanalizasyon gibi temel altyapı hizmetleri sağlanamıyor - Tifo, dizanteri, sarılık, kolera başta olmak üzere birçok salgın hastalık tehlikesi de bölgede kol geziyor

ALİ EBUBEKİR TOKCAN - Yemen’deki iç savaş sebebiyle yaşadıkları şehirleri terk etmek zorunda kalan Yemenli mülteciler, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun destek verdiği hükümet güçleri arasında 8 yıldır devam eden çatışmalar nedeniyle pek çok Yemenli yaşadıkları şehirleri terk ederek başka şehirlere göç etmek zorunda kaldı.

Anadolu Ajansı