Bursa DSM'de Satranç Turnuvası Düzenlendi

ABONE OL

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde Satranç Turnuvası Düzenlendi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında imzalanan İş Birliği Protokolü kapsamında, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde satranç eğitimi başarıyla tamamlandı. "Benim Hamlem Benim Geleceğim" sloganıyla başlatılan proje, denetimli serbestlik kararı bulunan suça sürüklenen çocuklar, yetişkin yükümlüler ve kurum personellerinden oluşan 20 kişilik bir grubu hedef aldı.

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ve Bursa Osmangazi Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlenen "Satranç 1. Seviye Başlangıç Düzeyi" kursu toplamda 80 saat sürdü. Kursa, 6 kurum personeli ve 14 yükümlü katıldı.

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Bursa Osmangazi Halk Eğitim Merkezi tarafından katılım belgeleri verildi. Ayrıca Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen satranç turnuvasında, 20 kursiyer birbiriyle kıyasıya mücadele etti. Turnuva sonucunda dereceye giren sporculara satranç takımı, madalya, 500 TL hediye çeki ve kırtasiye malzemeleri hediye edildi.