Bayraktar TB3 genel özellikleri neler?

ABONE OL

Baykar firmasının geliştirmiş olduğu yerli ve milli insansız hava araçları ailesinin son üyesi TB3 oluyor.

Selçuk Bayraktar resmî Twitter hesabından TB3 müjdesi verdi. Baykar firması bünyesinde üretilecek olan TB3 SİHA’nın tamamen yerli ve milli olarak üretilen (TEİ) motor ile uçması kesinleşti. Hatta TB3 için yerli motor, yer testleri yapılmaya başlanıldı, gurur veren video internette milyonlarca kez izlendi.

TB3 SİHA’nın bir diğer özelliği ise yerli kamera sistemi olan ASELSAN üretimi kameraları kullanması bekleniyor. Kanada’nın anlamsız yaptırımlarına karşı yerli Kameralar TB3’de kullanılacak.

TB3’ün TB2’nin bir üst modeli olması bekleniyor. Yani TB2’de kazanılan tecrübe ve savaş alanlarında alınan notlar TB3’de modernize edilmiş olacak. Yani TB3 dünyada sayılı SİHA’lar arasında yeralacak.

TB3’ün yerli motor ile daha az yakıt kullanması ve daha yüksek verimlilikte olması bekleniyor. Yerli ve milli mühimmat kullanan TB2’deki mühimmatların yanı sıra, TB3 için sürpriz mühimmatlar geliştirilirse hiç kimse şaşırmasın.
TB3, F-16 ve Askeri helikopterlerin yükünü daha fazla hafifleterek milyonlarca doların kasada kalması sağlanacak. Yunanistanlı spikerler artık endişe dolu bakışlarla anlatacak yeni bir konu daha bulmuş oldu: BAYRAKTAR TB3

TB3 için muhtemelen yabancı ülkeler şimdiden sıraya girerek sipariş vermeye başlamışlardır. Çünkü TB2 kendisini çoktan kanıtladı. TB2’nin abisi TB3’de savaş alanlarında üstün manevra yetenekleri ile hepimizi mest edip gururlandıracaktır.

bayraktar tb3 tb3 özellikleri tb3 genel özellikleri neler tb3 tb3 tanıtım videosu baykar tb3