Batı nil virüsünde alarm, bu belirtilere dikkat

ABONE OL

Batı Nil virüsü hakkında bilinmeyenler ve son dakika açıklamalar.

Batı nil virüsü - Batı nil virüsü, Batı nil virüsü nedir, Batı nil virüsü belirtileri, Batı nil virüsü nerden bulaşır, Batı nil virüsü nasıl bulaşır, Batı nil virüsü önlemleri, Batı nil virüsü Türkiye'de görüldü mü, batı nil virüsü öldürücü mü.

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Batı nil virüsü hakkında Enfesksiyon hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Kılıç şu açıklamalrda bulundu:
Dünyada her yıl milyonlarca insan, sivrisineklerin taşıdığı hastalıklara bağlı olarak hayatını kaybediyor. Sivrisineklerin ısırmasıyla bulaşan bir tür viral enfeksiyon olan Batı Nil Virüsü hastalığı da günden güne yaygınlaşıyor.

Enfekte olanlarda kuluçka süresi 2-14 gün arasında değişirken, henüz aşı ya da ilacı bulunmayan bu hastalıktan korunmak için önlem almak gerekiyor. Batı Nil Virüsü insanlarda enfeksiyona yol açmaktadır. Ana konağı vahşi kuşlar olan Batı Nil Virüsü insanlara en sık culex cinsi sivrisineklerin ısırmasıyla bulaşmaktadır. Hastalık kişiden kişiye bulaşmamaktadır. Daha nadir olarak da kan transfüzyonu ve organ nakliyle bulaşmaktadır. Doğum sırasında anneden bebeğe de geçtiği bilinmektedir. Geçmişte dünya çapında büyük salgınlara neden olan virüsü taşıyan culex türü sivrisinekler ülkemizde de görülmektedir”.

Hastalığın kuluçka süresi değişkenlik gösterir. Öncelikli olarak baş ağrısı şeklinde kendini gösteren virüs, bazı kişilerde hiçbir belirti göstermeyebiliyor.
Coronavirüs gibi grip belirtikeri sıklıkla görülüyor. Yüksek ateş, halsizlik, kas ağrısı diğer belirtiler arasındadır.

Virüsün aşı ve ilacı olmamakla birlikte vakaların büyük bir çoğunluğunda hiçbir bulgu belirtisi olmuyor.

batı nil virüsü batı nil virüsü belirtileri batı nil virüsü öldürücü mü batı nil virüsü nasıl bulaşır